Δευτέρα , 11 Δεκεμβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας: Πως θα γίνεται η σίτιση των αδέσποτων ζώων κατά την διάρκεια το lockdown

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά από επικοινωνία που έγινε με τον Πρόεδρο της Πενταμελούς Επιτροπής του Δήμου Λαμιέων  για την παρακολούθηση του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς,   Αντιδήμαρχο κο Παναγιώτη Στασινό και προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα η δράση των φιλόζωων εθελοντών συμπολιτών μας, για τη σίτιση των αδέσποτων ζώων που βρίσκονται στην περιοχή του Δήμου Λαμιέων και στην περίοδο εφαρμογής των έκτακτων  μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19,  για το διάστημα  έως και τη Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2020, μας γνωστοποιήθηκε ότι για τη  μετάβαση για σίτιση αδέσποτων ζώων, εφόσον αυτή πραγματοποιείται εντός του δήμου κατοικίας του πολίτη,   η απαιτούμενη βεβαίωση  της παρ. 5 του άρθρου 3 της  αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ.:71342/20 ΚΥΑ  (ΦΕΚ 4899 Β/6-11-2020),  θα χορηγείται από το γραφείο του Αντιδημάρχου κου Παναγιώτη Στασινού, που βρίσκεται στο κτίριο του Δημαρχείου στην οδό Φλέμιγκ & Ερ. Σταυρού (Ισόγειο, Γραφείο  Ι26),  μετά από τηλεφωνικό ραντεβού στους  αριθμούς: 22313-51024 (8:00 – 15:00) και   6932837696. 

Ακολουθήστε μας  στο facebook

Σας γνωρίζουμε επίσης ότι στην παραπάνω   βεβαίωση, θα πρέπει να αναφέρονται η διεύθυνση κατοικίας, ο αριθμός της αστυνομικής ταυτότητας, ο τόπος, η ημέρα ή οι ημέρες και ο προγραμματισμένος χρόνος σίτισης, ο οποίος δεν επιτρέπεται να υπερβαίνει τις τρεις (3) ώρες και προκειμένου να χορηγηθεί θα πρέπει ο πολίτης να υποδεικνύει την αστυνομική του ταυτότητα ή αντίστοιχο έγγραφο.

Με σκοπό να διευκολύνουμε τα μέλη του συλλόγου μας, που επιθυμούν να τους χορηγηθεί  η σχετική βεβαίωση, παρακαλούμε  όπως αποστείλουν τα στοιχεία της προηγούμενης παραγράφου στην ηλεκτρονική μας διεύθυνση: f.a.welfair@gmail.com ή σε μήνυμα στη σελίδα μας στο  facebook (ΦΙΛΟΖΩΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ  2017).

Ενημερωτικά σας γνωρίζουμε ότι  για την κατ’ εξαίρεση μετακίνηση για τη σίτιση των αδέσποτων  ζώων δεν απαιτείται  βεβαίωση τύπου Β, η οποία χρησιμοποιείται για άλλες μεμονωμένες κινήσεις.

Οι εθελοντές φιλόζωοι πολίτες της Π.Ε. Φθιώτιδας που διαμένουν σε άλλους δήμους του νομού,  για τη  μετάβαση τους για τη σίτιση αδέσποτων ζώων,                                                                                                     θα πρέπει να εφοδιασθούν με την προαναφερόμενη βεβαίωση από τον Δήμο της κατοικίας τους.

Επιπρόσθετα, καλούμε όλους τους πολίτες της Φθιώτιδας σε  περίπτωση που διαπιστώνουν  προβλήματα    με τη σίτιση των αδέσποτων ζώων ή βρίσκουν υποσιτισμένα ζώα  εξαιτίας και των έκτακτων αναγκών  που διαμορφώθηκαν  με τα νέα  μέτρα της αναστολής λειτουργίας πολλών επιχειρήσεων   και κυρίως του τομέα της εστίασης, να μας ενημερώνουν σχετικά, προκειμένου να διασφαλισθεί η ευζωία των ζώων.

       Το  Δ.Σ.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στο Δομοκό ο Νίκος Ανδρουλάκης – Θα επισκεφτεί πληγείσες περιοχές

  Την Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 11.30 π.μ, κλιμάκιο του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με επικεφαλής τον …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *