Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Φόρος τιμής σε ένα μεγάλο πολιτικό της Φθιώτιδος

Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Συμεών ευρισκόμενος σήμερα στην ορεινή Δυτική Φθιώτιδα και οδεύοντας από τον Άγιο Γεώργιο Τυμφρηστού στη Μερκάδα, μέσα από μεγάλο ύψος χιονιού, στάθμευσε πλησίον του αποκλεισμένου από το χιόνι κοιμητηρίου της Μεγάλης Κάψης και πορεύθηκε πεζός, εν μέσω του χιονιού, το οποίο ξεπερνούσε το ύψος του ενός μέτρου, προκειμένου να τελέσει μνημόσυνο στον Ευάγγελο Καλαντζή, έναν σπουδαίο και μεγάλο πολιτικό της Φθιώτιδος, του οποίου ο τάφος βρίσκεται στο κοιμητήριο της Μεγάλης Κάψης.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος στον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Φθιώτιδος κ. Αθανάσιο Καρακάντζα, ο οποίος και τον συνόδευε:

Ακολουθήστε μας  στο facebook

«Κατεξοχήν σε τέτοιες δύσκολες μέρες, οφείλουμε να καταθέτουμε την ευγνωμοσύνη μας και την ευγνωμοσύνη μιας ολόκληρης κοινωνίας σε πρόσωπα που σημάδεψαν με τα θετικά και τα αρνητικά τους τον πολιτικό βίο και την ζωή πολλών ανθρώπων ενός τόπου και μιας περιοχής.

Εξεπλήρωσα σήμερα ένα χρέος και χαίρομαι που το ξεπληρώνω μέσα στα χιόνια και στην κακοκαιρία».

Ο αείμνηστος Υπουργός Ευάγγελος Καλαντζής  γεννήθηκε το 1904 στο ορεινό χωριό Μεγάλη Κάψη της Φθιώτιδας. Σπούδασε νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε τις σπουδές του στη Γαλλία, όπου αναγορεύτηκε διδάκτορας Πολιτικών Επιστημών του Πανεπιστημίου της Σορβόννης. Η εμπλοκή του με την πολιτική ξεκίνησε όταν ήταν μαθητής ακόμη στο Γυμνάσιο του Καρπενησίου, στις εκλογές του 1920.

Διορίστηκε νομάρχης Καβάλας το 1935. Μετά την επιβολή της δικτατορίας του Μεταξά, διορίστηκε αρχικά γενικός γραμματέας της τότε γενικής διοικήσεως Θράκης από το 1936 ως το 1939, οπότε αναβαθμίστηκε σε υφυπουργό – γενικό διοικητή Θράκης, θέση στην οποία παρέμεινε ως το 1941 και την κατάκτηση της Ελλάδας από τις δυνάμεις του Άξονα.

Μεταπολεμικά, εκλεγόταν συνεχώς βουλευτής Φθιώτιδας από το 1950 ως το 1967. Το Δεκέμβριο του 1954 ο Παπάγος τον διόρισε υφυπουργό Εσωτερικών αρμόδιο για τη δημόσια τάξη και τα σώματα ασφαλείας, θέση την οποία διατήρησε για σχεδόν 7 χρόνια, μέχρι τον Οκτώβριο του 1961, καλύπτοντας και το μεγαλύτερο τμήμα της πρώτης οκταετίας Καραμανλή.

Τιμήθηκε με διάφορα παράσημα (Ανώτερο Ταξιάρχη Φοίνικος, Ανώτερο Ταξιάρχη Γεωργίου Α΄, Χρυσό Μετάλλιο Προσκοπικής Αξίας κτλ.)

Φωτογραφία: Δημήτριος Ανάγνου

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Επιμελητήριο Φθιώτιδας: Σεμινάριο “Αποτελεσματικές Πρακτικές για Επιχειρήσεις στη Νέα Ψηφιακή Εποχή”

Στις 21/10/2024 σεμινάριο στη Λαμία για την ψηφιακή εποχή To Επιμελητήριο Φθιώτιδας σε συνεργασία με …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *