Κυριακή , 3 Μαρτίου 2024
Ακολουθήστε μας στο facebook

Διοικητής 5ης ΥΠΕ, Φώτης Σερέτης: “Στόχος ο τερματισμός της νόσου του AIDS έως το 2030”

 

Ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS

Στην Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS αναφέρεται ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας,  Φώτης Σερέτης

«Η 1η Δεκεμβρίου κάθε έτους έχει ορισθεί ως η Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS, σηματοδοτώντας την συντονισμένη παγκόσμια κινητοποίηση της επιστημονικής κοινότητας για την πρόληψη της εμφάνισης και τον περιορισμό του AIDS.

Ο ιός της ανθρώπινης ανοσοανεπάρκειας (HIV) που προκαλεί τη νόσο του AIDS, είναι υπεύθυνος για περισσότερες από 1,3 εκατομμύρια νέες μολύνσεις ετησίως και για περισσότερους από 40 εκατομμύρια θανάτους στον πλανήτη.

Το AIDS ανήκει στα Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ) και αποτελεί σημαντικής βαρύτητας κίνδυνο της Δημόσιας Υγείας, ωστόσο με τη δυνατότητα λήψης αποτελεσματικής αντιρετροικής θεραπείας στους ασθενείς η νόσος καθίσταται ως διαχειρίσιμο χρόνιο νόσημα. Η ευαισθητοποίηση και η ενημέρωση του πληθυσμού για τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης διάδοσης της νόσου, συμβάλλει στην πρόοδο για την πρόληψη και τον έλεγχο της πανδημίας.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (Π.Ο.Υ.) μέσω συντονισμένων στρατηγικών υγείας που απαιτούν την κινητοποίηση όλων των φορέων, θέτει ως στόχο τον τερματισμό της νόσου του AIDS και των σεξουαλικά μεταδιδόμενων λοιμώξεων έως το 2030.

Η Διοίκηση της 5ης ΥΠΕ λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα συμβάλλει στην επίτευξη του στόχου του Π.Ο.Υ., εστιάζοντας σε δράσεις και προγράμματα για τη διασφάλιση του επιτυχούς ελέγχου της νόσου και την προστασία της υγείας του πληθυσμού. Ενισχύει τη συνέργεια δικτύων και φορέων για τη δημιουργία ενήμερου και συνειδητοποιημένου κοινωνικού πλαισίου ενεργών πολιτών.

Παρέχει έμφαση σε δράσεις προσέγγισης της ευρύτερης κοινότητας, σχετικά με την ανάπτυξη παρεμβάσεων που αποσκοπούν στην υιοθέτηση υγιών συμπεριφορών και στη δυνατότητα παροχής ισότιμης και καθολικής υγειονομικής κάλυψης».

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Το τέλειο ψάρι που δεν πρέπει να λείπει από το πιάτο μας – Τα οφέλη για την υγεία

Είναι ευρέως γνωστό και αδιαμφισβήτητο ότι τα ψάρια είναι μια πολύτιμη προσθήκη στη διατροφή σας, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *