Σάββατο , 3 Ιουνίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Φθιώτιδα: Επισκέψεις Γιάννη Σαρακιώτη σε Ε.Κ.Α.Β., Ο.Π.Ε.Κ.Α. και Δ.ΥΠ.Α.

 

Το Ε.Κ.Α.Β., τον Ο.Π.Ε.Κ.Α. και τη Δ.ΥΠ.Α. (πρώην Ο.Α.Ε.Δ.) επισκέφτηκε ο Υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους εργαζόμενους των εν λόγω υπηρεσιών.

Κατά την επίσκεψή του στο Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) στην πόλη της Λαμίας, η συζήτηση επικεντρώθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης του Ε.Κ.Α.Β. με ανθρώπινους και υλικούς πόρους, τόσο στα αστικά κέντρα, η επιχειρησιακή ενδυνάμωση του είναι ζήτημα κρίσιμης σημασίας για τη συνολική στήριξη και εύρυθμη λειτουργία του Ε.Σ.Υ. Εν συνεχεία, σειρά είχαν τα γραφεία του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (Ο.Π.Ε.Κ.Α.), όπου ο Υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας συνομίλησε με τους εργαζόμενους στην εν λόγω υπηρεσία.

Τα τελευταία χρόνια, ο Ο.Π.Ε.Κ.Α. αναλαμβάνει διαρκώς νέες αρμοδιότητες για την ενίσχυση ευάλωτων ομάδων πληθυσμού, αλλά την ίδια στιγμή το προσωπικό του μειώνεται σταθερά. Ο κ. Σαρακιώτης τόνισε ότι: «Η ομαλή λειτουργία του Ο.Π.Ε.Κ.Α. συνιστά προϋπόθεση για τη θεμελίωση ενός αξιόπιστου κοινωνικού και προνοιακού κράτους, το οποίο θα βρίσκεται στο πλευρό των πολιτών. Είναι αναγκαίο η Πολιτεία να στηρίξει άμεσα τους εργαζόμενους του Ο.Π.Ε.Κ.Α., οι οποίοι σηκώνουν δυσανάλογο βάρος τα τελευταία χρόνια και υπερβάλλουν εαυτόν».

Τελευταίος σταθμός του κ. Σαρακιώτη ήταν τα γραφεία του πρώην Ο.Α.Ε.Δ. και νυν Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (Δ.ΥΠ.Α.). Ο Υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία άκουσε τις ενστάσεις των εργαζομένων σχετικά με το λεγόμενο «ποινολόγιο των ανέργων», το οποίο θεσμοθέτησε η Κυβέρνηση της Ν.Δ. και μετατρέπει τη Δ.ΥΠ.Α. σε «τιμωρητικό μηχανισμό». Επιπροσθέτως, επισημάνθηκε η υποστελέχωση των υπηρεσιών, η οποία αποτελεί προφανές εμπόδιο στην υλοποίηση δράσεων καταπολέμησης της ανεργίας.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας για την 87η Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης

  Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας ενημερώνει τις επιχειρήσεις – μέλη του ότι προτίθεται να συμμετάσχει στην …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *