Τρίτη , 7 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Φθιώτιδα: Έργο προϋπολογισμού 2.200.000€ για την παράκαμψη στο Μόδι

Για ένα νέο έργο υποδομής και συγκεκριμένα για το οδικό δίκτυο της Φθιώτιδας ενημερώνει  η Περιφέρεια  Στερεάς Ελλάδας.

Διαμόρφωση ισόπεδου κόμβου και εκτεταμένες εργασίες ανακατασκευής, οδοστρωσίας και ασφαλτόστρωσης προβλέπει το έργο ολοκλήρωσης της παράκαμψης Μοδίου Φθιώτιδας, προϋπολογισμού 2.200.000€, το οποίο χρηματοδότησε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Αντικείμενο του έργου, το οποίο δημοπρατήθηκε και ήδη συμβασιοποιήθηκε, είναι η συντήρηση και η βελτίωση της παράκαμψης Μοδίου, μετά από τα κατολισθητικά φαινόμενα, τα οποία προέκυψαν κατά την εκτέλεση του έργου στον επαρχιακό δρόμο ΠΑΘΕ – Ρεγγίνι – Μόδι – Π.Ε.Ο. Λαμίας – Αθηνών.

Εκτός από τη διαμόρφωση ισόπεδου κόμβου, θα εκτελεστούν χωματουργικές εργασίες για την αποκατάσταση των κατολισθήσεων, εργασίες ηλεκτροφωτισμού, φύτευσης και τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας. Θα εκτελεστούν επίσης και εργασίες αποκατάστασης σε διάφορα σημεία του δρόμου Ρεγγίνι – Μόδι – Π.Ε.Ο. Λαμίας – Αθηνών.

Επισημαίνεται ότι το έργο θα κατασκευαστεί με την υπάρχουσα οδό σε κυκλοφορία και η κατασκευαστική εταιρεία είναι υποχρεωμένη να εξασφαλίζει την ασφαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή της κυκλοφορίας.

Μετά την υπογραφή της σχετικής σύμβασης κατασκευής, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε:

«Παρεμβαίνουμε με έργο προϋπολογισμού 2,2 εκατ. ευρώ, προκειμένου να αποκαταστήσουμε το οδικό δίκτυο στο Μόδι της Φθιώτιδας, μετά τις κατολισθήσεις που σημειώθηκαν στην περιοχή.
»Πέρα από τα έργα αποκατάστασης, βελτιώνουμε και ουσιαστικά ολοκληρώνουμε την παράκαμψη Μοδίου, αλλά και το οδικό τμήμα προς το Ρεγγίνι. Αναβαθμίζουμε το οδικό δίκτυο προς όφελος των κατοίκων και των επισκεπτών της ευρύτερης περιοχής».

Ακολούθως, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας δήλωσε:

«Με ένα ακόμη έργο και ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες των πολιτών της περιοχής, βελτιώνουμε την οδική πρόσβαση στον επαρχιακό άξονα που διέρχεται το όρος Καλλίδρομο και τα χωριά Ρεγγίνι και Μόδι και συνδέει δύο σημαντικές κυκλοφοριακές αρτηρίες μεταξύ της ΠΑΘΕ και της Παλαιάς Εθνικής Οδού Λαμίας- Αθηνών».

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

ΕΟΔΥ: Που γίνονται rapid tests για κορονοϊό, 7/2/2023

Δείτε σε ποια σημεία σε όλη την Ελληνική επικράτεια γίνονται rapid tests, Τρίτη  7/2/2023 από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *