Τρίτη , 7 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Φθιώτιδα: Γ. Οικονόμου – Πότε καταβάλλονται οι αποζημειώσεις του ΕΛΓΑ ύψους 651.541,29 €

Ο Υφυπουργός και βουλευτής Φθιώτιδας κ. Γιάννης Οικονόμου  ενημερώνει  για τηις αποζημειώσεις του ΕΛΓΑ από την κακοκαιρία Ιανός  που υπέστησαν αγρότες της Φθιώτιδας:

Στην άμεση καταβολή των αποζημιώσεων ύψους 31.611.704,93 ευρώ, οι οποίες αφορούν ζημιές που προκλήθηκαν εντός του 2020 θα προχωρήσει αύριο, Πέμπτη 27 Ιανουαρίου, ο ΕΛΓΑ. Περίπου 15.000.000 ευρώ θα καταβληθούν ως αποζημιώσεις στους πληγέντες αγρότες του Μεσογειακού Κυκλώνα «Ιανού» και τα υπόλοιπα 16.000.000 ευρώ για ζημιές φυτικού και ζωικού κεφαλαίου του έτους 2020. Μάλιστα, το ποσό αυτό για τους δικαιούχους του Ν. Φθιώτιδας ανέρχεται στα 651.541,29 ευρώ.

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Οικονόμου ανέφερε σχετικώς: «Όπως είχαμε δεσμευτεί και κατά την πρόσφατη επίσκεψη μας στον ΕΛΓΑ, αύριο ο Οργανισμός θα προχωρήσει στην άμεση καταβολή των αποζημιώσεων για τις ζημιές του 2020.

Ακολουθήστε μας  στο facebook

Όσον αφορά την Φθιώτιδα το ποσό που θα καταβληθεί ανέρχεται στα 651.541,29 ευρώ. Συγκεκριμένα, αφορά τις αναγγελίες ζημιών που ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες σύνταξης πορισμάτων και καταχώρησης στο πληροφοριακό σύστημα του ΕΛΓΑ. Χρειάζεται επίσης να προσθέσουμε, ότι για όσες αναγγελίες του έτους 2020 δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία, αλλά και οι ενστάσεις που υποβληθήκαν, θα έχουν εξεταστεί και διεκπεραιωθεί έως τις αρχές της άνοιξης, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά.

Για πρώτη φορά καταβάλλεται το 100% των αποζημιώσεων και τόσο γρήγορα χάρη στην έμπρακτη στήριξη της κυβέρνησης και στη σωστή οργάνωση του ΕΛΓΑ».

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Οικογενειακή τραγωδία…. Πυροβόλησε τη νύφη του και μετά αυτοκτόνησε…

Νέα οικογενειακή τραγωδία καταγράφεται στη χώρα μας… Πυροβόλησε την νύφη του και μετά έβαλε τέλος …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *