Παρασκευή , 2 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Φθιώτιδα: Καταβάλλονται τα χρήματα για τις απαλλοτριώσεις στην παράκαμψη του Αγίου Κωνσταντίνου

Για την θετική αυτή εξέλιξη για κατοίους του Αγίου Κωνσταντίνου,  ενημερώνει ο Υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας

Αντιμετωπίζεται ένα ακόμη διαχρονικό πρόβλημα της περιοχής μας, σημειώνει ο κ. Σταϊκούρας.

Συγκεκριμένα, ενημερώνει πως:

“Ένα ουσιαστικό βήμα για την αντιμετώπιση ενός ακόμη διαχρονικού προβλήματος της περιοχής μας υλοποιείται. Σε συνέχεια επικοινωνίας του Υπουργού Οικονομικών με τον Υπουργό Υποδομών & Μεταφορών κ. Κώστα Καραμανλή, και κατόπιν ολοκλήρωσης των σχετικών κτηματολογικών πινάκων, δρομολογείται η διαδικασία καταβολής χρηματικών ποσών για απαλλοτριώσεις στην παράκαμψη του Αγίου Κωνσταντίνου Φθιώτιδας.

Συγκεκριμένα, στις υφιστάμενες ήδη πληρωμές ύψους 28,8 εκατ. ευρώ, εγκρίνεται η αύξηση του Προϋπολογισμού στα 56,8 εκατ. ευρώ, που αφορά στην αποζημίωση δικαιούχων – σε εφαρμογή δικαστικών αποφάσεων – για εκτάσεις που έχουν απαλλοτριωθεί για την κατασκευή του έργου «Βελτίωση της Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, τμήμα Παράκαμψης Αγίου Κωνσταντίνου» στην Π.Ε. Φθιώτιδας.

Έτσι, ζητείται, από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η υπερ-δέσμευση πιστώσεων, ύψους 27,9 εκατ. ευρώ, από το συγχρηματοδοτούμενο σκέλος του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων. Η σχετική επικοινωνία με το αρμόδιο Υπουργείο, για τη δέσμευση πιστώσεων, έχει ήδη πραγματοποιηθεί.

Θα υπάρχει διαρκής ενημέρωση για την πορεία των βημάτων μέχρι την καταβολή των ποσών στους δικαιούχους.”

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Τζο Μπάιντεν: Έτοιμος να μιλήσω με Β. Πούτιν, αν θέλει να τελειώσει ο πόλεμος

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν δήλωσε 1/12/2022  πως είναι «έτοιμος» να συνομιλήσει με τον …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *