Σάββατο , 26 Νοεμβρίου 2022
Ακολουθήστε μας στο facebook

Φθιώτιδα: “Μαχητική απεργιακή κινητοποίηση” – Που έγιναν κινητοποιήσεις

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας ενημερώνει σχετικά για την σημερινή 10/6/2021  κινητοποίηση στην Λαμία

Από το πρωί μέλη της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας και του Συνδικάτου Οικοδόμου βρέθηκαν στα έργα της Ε65 στο εργοτάξιο της ΤΕΡΝΑ στα Στύρφακα όπου και έγινε περιφρούρηση της απεργίας, με καθολική συμμετοχή των εργαζόμενών στην απεργία.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε με επιτυχία και μαζικότητα η απεργιακή συγκέντρωση στην Πλατεία Ελευθερίας στην Λαμία που διοργάνωσε το ΕργατοϋπαλληλικόΚ έντρο Λαμίας μαζί με τα σωματεία μέλη του. Στην απεργιακή συγκέντρωση συμμετείχαν εμποροϋπάλληλοι, οικοδόμοι, βιομηχανικοί εργάτες από εργοστάσια της περιοχής που αψήφησαν την εργοδοτική τρομοκρατία, απέργησαν και έδωσαν δυναμικό παρών στη συγκέντρωση, καταδικάζοντας το νομοσχέδιο έκτρωμα.
Στη συγκέντρωση συμμετείχαν ακόμα, οι Αγροτικοί Σύλλογοι Στυλίδας, Πελασγίας, Ανθήλης, Δομοκού, Μακρακώμης, Ελάτειας της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και οι συνταξιουχικες οργανώσεις με τα σωματεία ΙΚΑ, ΟΑΕΕ και Δημοσίουκαι η Ομάδα Γυναικών Λαμίας.
Χαιρετισμό απεύθυνε ο Γιάννης Μαρούλης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων και την κεντρική ομιλία πραγματοποίησε ο Ιακωβίδης Φοίβος, μέλος της Διοίκησης του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Λαμίας.

Οι συγκεντρωμένοι απαίτησαν να αποσυρθεί το νομοθετικό έκτρωμα που φέρνει η κυβέρνηση και να καταργηθούν όλοι οι αντεργατικοί νόμοι διεκδικώντας σύγχρονα δικαιώματα για την ζωή τους.Δήλωσαν επίσης πως θα κλιμακώσουν τον αγώνα τους σε συντονισμό με τα υπόλοιπα ταξικά σωματεία για να μην ψηφιστεί στη Βουλή το αντεργατικό νομοσχέδιο.

Στη συνέχεια ακολούθησε μαχητική πορεία στους δρόμους της πόλης, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνεχώς συνθήματα. Στο τέλος της πορείας αναχώρησε λεωφορείο το οποίο και μετέφερε εργαζόμενους από την Λαμία στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στην Λάρυμνα οπού πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στην πύλη του εργοστασίου, για να δηλωθεί η συμπαράσταση στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και να ενωθούν οι φωνές ‘όλων ενάντια στην ψήφιση του αντεργατικού τερατουργήματος.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στυλίδα: Tα αποτελέσματα από τα rapid tests για κορονοϊό

Την Παρασκευή 26/11/2022, πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι–rapid tests για κορονοϊό  στην Στυλίδα.  Οι δωρεάν δειγματοληψίες έγιναν από …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *