Σάββατο , 26 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των ΤΟΕΒ Φθιώτιδας είχε ο Υφυπουργός κ. Γ. Οικονόμου

Στη συνάντηση συμμετείχαν υπηρεσιακοί παράγοντες του Υπουργείου

Ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Φθιώτιδας, κ. Γιάννης Οικονόμου, πραγματοποίησε σήμερα τηλεδιάσκεψη με εκπροσώπους των ΤΟΕΒ Φθιώτιδας, στο πλαίσιο της διαβούλευσης που πραγματοποιείται για την προωθούμενη μεταρρύθμιση της λειτουργίας των Οργανισμών Εγγείων Βελτιώσεων (ΟΕΒ) όλης της χώρας, από το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του, ο κ. Οικονόμου μίλησε για την αναγκαιότητα να γίνουν ουσιαστικές αλλαγές και παρεμβάσεις με ενιαίους κανονισμούς λειτουργίας.

«Να φτιάξουμε ένα ενιαίο σύστημα και να δούμε το ενδεχόμενο συνενώσεων όπου αυτό είναι εφικτό» είπε χαρακτηριστικά ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και έβαλε στο τραπέζι της συζήτησης το ενδεχόμενο δημιουργίας μιας δομής η οποία θα αναλάβει να συντονίσει τις παρεμβάσεις, σε ό,τι αφορά τα έργα, τη συντήρηση, τον εκσυγχρονισμό του εξοπλισμού αλλά και το κομμάτι της λειτουργίας των ΤΟΕΒ. Στη συνέχεια, ο κ. Οικονόμου έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη διαχείριση του νερού και των αρδευόμενων εκτάσεων.

«Αυτή τη στιγμή αρδεύονται πολύ λιγότερες εκτάσεις από αυτές που θα έπρεπε, γεγονός που θα πολλαπλασιάσει, αν το εξελίξουμε, και την παραγωγή και την ποιότητα και το κόστος παραγωγής. Οφείλουμε λοιπόν να δημιουργήσουμε μηχανισμούς ευέλικτους και λειτουργικούς για να κάνουμε παρεμβάσεις και έργα, έργα συντήρησης, έργα εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού αλλά και νέα έργα για να αποκτήσει ο πρωτογενής τομέας την πνοή που όλοι θέλουμε». Πρόθεση του κ. Οικονόμου είναι να υλοποιηθεί έστω και ένα ουσιαστικό έργο σε κάθε περιοχή δράσης των ΤΟΕΒ, ενώ, δεσμεύτηκε για συχνότερες συναντήσεις εργασίας με τους εκπροσώπους των ΤΟΕΒ και δια ζώσης, εφόσον το επιτρέψουν οι υγειονομικές συνθήκες. Τέλος, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων απάντησε σε ερώτηση σχετικά με τις αποζημιώσεις των καλλιεργειών από τον παγετό του χειμώνα.

«Η δέσμευση της κυβέρνησης και του Πρωθυπουργού που βρέθηκε από την πρώτη στιγμή κοντά στους πληγέντες είναι ότι θα καταβάλουμε κάθε προσπάθεια να αποζημιώσουμε δίκαια και έγκαιρα όλους όσοι επλήγησαν» είπε χαρακτηριστικά. Ο κ. Οικονόμου τόνισε ότι το θέμα συζητήθηκε και στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζοντας πως το ΥΠΑΑΤ προσπαθεί να αποζημιώσει και τους αγρότες οι καλλιέργειες των οποίων δεν εντάσσονται στον κανονισμό λειτουργίας του ΕΛΓΑ, επιστρατεύοντας άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία όπως οι κρατικές ενισχύσεις.

Όπως τόνισε ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα ανακοινωθεί όλο το πλαίσιο των μέτρων.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Δήμος Καμένων Βούρλων: 40 θέματα για την Οικονομική Επιτροπή

Δείτε τα θέματα της συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής στις 29/11/2022 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ Πρόσκληση τακτικής συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *