Τρίτη , 29 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Φθιώτιδα: Οι αποφάσεις για τα 14 μέλη της εγκληματικής ομάδας που «χτυπούσε» ΑΤΜ – Ποινές στα 11 μέλη

Την Τετάρτη 28/7/2021 συνεχίστηκε  η δίκη των 14 μελών εγκληματικής ομάδας που «χτυπούσε» ΑΤΜ και χρηματοκιβώτια επιχειρήσεων, με αυτοκίνητα που έκλεβε και στη συνέχεια τα πετούσε στο «Δέλτα» του Σπερχειού.

Σημειωτέον επιβλήθηκαν ποινές φυλάκισης μέχρι 5 έτη, στα 11 από τα 14 άτομα της εγκληματικής ομάδας με τους 5 να καταλήγουν στην φυλακή ενώ οι ποινές των υπολοίπων έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα.

Για πρώτη φορά στο Εφετείο Λαμίας και συγκεκριμένα στο Μονομελές Εφετείο Κακουργημάτων Λαμίας, το οποίο εκδίκασε υπόθεση διακεκριμενων κλοπών, εφαρμόστηκε στην πράξη ο νεοπαγής κανόνας της Ποινικής Διαπραγμάτευσης. Αρκετοί από τους κατηγορουμένους επέλεξαν την προσφυγή σε αυτόν. Η πλειονότητα όμως προτίμησε την οδό της ακροαματικής διαδικασίας.

Οι συνήγοροι κάποιων κατηγορούμενων οι: Δημήτριος Κρούπης, Αργυρώ Καραφέρη και Βασίλειος Παπιώτης δήλωσαν  ότι ενώ οι πράξεις ήταν κακουργηματικής μορφής, οι ποινές που επιβλήθηκαν ήταν πλημμεληματικής μορφής και είχαν ανασταλτικό χαρακτήρα ως προς την εκτέλεση.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Μάθημα ζωής παρέδωσε Τρικαλινός αναπληρωτής καθηγητής Αγγλικών στη Λέσβο, σε μαθήτριά του με μαθησιακές δυσκολίες

Μάθημα ζωής παρέδωσε Τρικαλινός αναπληρωτής καθηγητής Αγγλικών στη Λέσβο, σε μαθήτριά του με μαθησιακές δυσκολίες, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *