Σάββατο , 13 Αυγούστου 2022
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Φθιώτιδα: Ολοκληρώνεται η παράκαμψη στο Μόδι, προϋπολογισμού 2.200.000€

Στον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός
Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας Θανάσης Καρακάντζας, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας – Αλιευτικής Πολιτικής Κώστας Αποστολόπουλος και ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος Ηλίας Κυρμανίδης, μαζί με την Δήμαρχο Αμφίκλειας – Ελάτειας Αθανασία Στιβακτή και υπηρεσιακά στελέχη επέβλεψαν χθες, Τρίτη 07 Δεκεμβρίου 2021, έργα τα οποία υλοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή.

Πρώτος σταθμός ήταν το έργο: «ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΠΑΡΑΚΑΜΨΗΣ ΜΟΔΙΟΥ», προϋπολογισμού 2.200.000€, το οποίο πλέον εξελίσσεται απρόσκοπτα και με βάση το χρονοδιάγραμμα που προβλέπεται από τη σύμβαση κατασκευής.

Ακολούθησε επίβλεψη του έργου: «ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ ΒΕΛΤΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΤΗΝ Π.Ε.Ο. ΘΗΒΑΣ- ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ – ΛΑΜΙΑΣ, ΤΜΗΜΑ : ΟΡΙΑ ΝΟΜΩΝ ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ – ΛΑΜΙΑΣ», προϋπολογισμού 2.500.000€, το οποίο ολοκληρώθηκε, όπως και το έργο αποπεράτωσης του Κλειστού Γυμναστηρίου Αμφίκλειας.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο FACEBOOK

Στη σύσκεψη με τοπικούς φορείς, που πραγματοποιήθηκε στη συνέχεια, στο Πολιτιστικό Κέντρο Αμφίκλειας, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός και υπηρεσιακά στελέχη ενημέρωσαν για:
 Την πορεία όλων των έργων που εκτελούνται και όσων οδεύουν προς δημοπράτηση, όπως η ανακατασκευή του πέτρινου γεφυριού επί του Βοιωτικού Κηφισσού, προϋπολογισμού 600.000€.
 Την ανάγκη πλήρους αξιοποίησης του Χιονοδρομικού Κέντρου Παρνασσού, με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας να χρηματοδοτεί ήδη την αποκατάσταση οδών προς το Χ.Κ. και να ολοκληρώνει την αναγκαία μελέτη για τη βελτίωση της οδού Αμφίκλεια – Χ.Κ. Παρνασσού.

Συζητήθηκε επίσης σειρά έργων και δράσεων, αναγκών και ευκαιριών για την τοπική κοινωνία.

Μετά την επίβλεψη των εργασιών και την σύσκεψη, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός δήλωσε:

«Επισκεφθήκαμε τον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας, γιατί θέλουμε να ακούμε τις τοπικές κοινωνίες, θέλουμε τα έργα και οι παρεμβάσεις μας να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες και επιθυμίες των πολιτών. Στον Δήμο Αμφίκλειας–Ελάτειας εκτελούμε και δρομολογούμε έργα συνολικού προϋπολογισμούάνωτων6εκατ.ευρώ.ΣυνεργαζόμαστεμετηνΔήμαρχοΑθανασίαΣτιβακτή γιατην υλοποίηση και νέων έργων. Για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής, προέχει η πλήρης αξιοποίησητουΧιονοδρομικούΚέντρου Παρνασσού, όπως και η υλοποίηση του λεγόμενου “Διαγώνιου της Φωκίδας”.  Έργο, που αφορά και τη Φθιώτιδα και όλη την Ελλάδα, για το οποίο δρομολογείται από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών η χρηματοδότηση του τμήματος Βάργιανη – Άμφισσα από το ΕΣΠΑ 2021-2027».

Η Δήμαρχος Αμφίκλειας – Ελάτειας Αθανασία Στιβακτή δήλωσε:

«Ήταν μεγάλη τιμή για τονδήμο μας ηεπίσκεψη του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας με τους Αντιπεριφερειάρχες.Είχαμε μια πολύ εποικοδομητική συζήτηση και την ευκαιρία να δούμε επί τόπου μεγάλα έργα υποδομής, όπως είναι η παράκαμψη Μοδίου και το κλειστό γυμναστήριο της Αμφίκλειας.
»Δρομολογήσαμε από κοινού νέα έργα, με έμφαση στον δρόμο προς το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, στην ανάπτυξη του εμπορικού κέντρου, στην πλατεία Ελάτειας και στη διαμόρφωση των εισόδων στα υπόλοιπα χωριά μας.
»Θεωρούμε ακράδαντα ότι με τη σωστή συνεργασία α΄και β΄ βαθμού αυτοδιοίκησης μπορούμε να πετύχουμε μεγάλους στόχους, τόσο για τον Δήμο Αμφίκλειας – Ελάτειας, όσο και για την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας».

 

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Μακελειό ….Άντρας σε αμόκ, σκότωσε 11 άτομα – Η μεγαλύτερη τραγωδία στο Μαυροβούνιο

34χρονος σκόρπισε τον θάνατο στην περιοχή γύρω από το σπίτι του… Μακελειό στην πόλη Τσέτινα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *