Πέμπτη , 2 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Φθιώτιδα – πλημμύρες: Τι αποφασίστηκε στην τηλεδιάσκεψη με πρωτοβουλία Χρ. Σταϊκούρα

Αποφασίστηκε μεταξύ άλλων η άμεση καταβολή αποζημιώσεων και επίσπευση έργων.

Με πρωτοβουλία του Υπουργού Οικονομικών και Βουλευτή Φθιώτιδας Χρήστου Σταϊκούρα, πραγματοποιήθηκε σήμερα Τετάρτη 15 Δεκεμβρίου 2021, τηλεδιάσκεψη, με αντικείμενο συζήτησης:

α) Αποζημιώσεις των πληγέντων από τις πρόσφατες πλημμύρες του Σπερχειού ποταμού

β) Δρομολόγηση ολοκληρωμένου σχεδίου για τη διαχείριση του Σπερχειού ποταμού καθ΄ όλο το μήκος του και την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής προστασίας.

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο FACEBOOK

Στη σύσκεψη, εκτός από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Χρήστο Σταϊκούρα, συμμετείχαν: Ο Υπουργός Υποδομών & Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής, ο Υφυπουργός Υποδομών & Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές κ. Γιώργος Καραγιάννης, ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, αρμόδιος για θέματα Κρατικής Αρωγής & Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές κ. Χρήστος Τριαντόπουλος, καθώς και ο Υφυπουργός στον Πρωθυπουργό, αρμόδιος για θέματα επικοινωνίας & ενημέρωσης, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Γιάννης Οικονόμου, ο Γενικός Γραμματέας Οικονομικής Πολιτικής κ. Ν. Κουλοχέρης, οι Βουλευτές Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Γιώργος Κοτρωνιάς, κ. Θέμης Χειμάρας και κ. Γιάννης Σαρακιώτης, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας κ. Θανάσης Καρακάντζας, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, και ο Δήμαρχος Μακρακώμης κ. Γιώργος Χαντζής.

Από τη σύσκεψη, προέκυψαν τα εξής συμπεράσματα – αποφάσεις πολιτικής:

1. Επίσπευση υλοποίησης αντιπλημμυρικών έργων και έργων β’ προτεραιότητας, συνολικού ύψους 30 εκ. ευρώ.

2. Δρομολόγηση παρεμβάσεων της περιφέρειας για έργα ενίσχυσης τοιχωμάτων και αναχωμάτων του ποταμού.

3. Εκπόνηση μελέτης για την αξιοποίηση των υδάτων του Σπερχειού καθ’ όλου το μήκος του.

4. Άμεση καταβολή των αποζημιώσεων σε πληγείσες επιχειρήσεις.

Ήδη υπογράφηκε η απόφαση του Υπουργού Οικονομικών για τον καθορισμό του τελικού ποσού της αποζημίωσης για 38 επιχειρήσεις συνολικού ποσού 331 χιλ. ευρώ από τις πλημμύρες του ΙΑΝΟΥ.

Επίσης, σε συνέχεια της σημερινής τηλεδιάσκεψης, ανακοινώνεται ότι την Κυριακή 19 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη στη Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, του Υπουργού Οικονομικών με τη συμμετοχή του Υφυπουργού στον Πρωθυπουργό κ. Χ. Τριαντόπουλου και της Δ/ντριας Κρατικής Αρωγής του Υπ. Οικονομικών κα. Κ. Τετώρου, με σκοπό τη διευθέτηση θεμάτων αποζημίωσης των πληγέντων από τη πρόσφατη φυσική καταστροφή.

*Δελτίο Τύπου

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της μουσειακής πολιτικής και ζητημάτων διαχείρισης της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Πολιτισμού με τίτλο “Εκσυγχρονισμός της μουσειακής πολιτικής και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *