Ακολουθήστε μας στο facebook

Σπερχειάδα: Σε κτίριο του Αγροτικού Συνεταιρισμού, ύψωσαν σημαία της Χούντας… (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

 

Σε  κτίριο στη Σπερχειάδα και συγκεκριμένα στις αποθήκες του Αγροτικού Συνεταιρισμού Λαμίας, σε εμφανέστατο σημείο, έχουν τοποθετήσει τη σημαία της Χούντας…

Το συμβάν έχει καταγραφεί, 20 Απριλίου 2024 και ώρα 13:00. Προφανώς δεν είναι τυχαία η ημερομηνία και πραγματικά προκαλεί πολλές αντιδράσεις…

Δείτε τις φωτογραφίες και το βίντεο…

Δεν ενοχλεί η σημαία αυτή;;;

Σημειώνεται ότι στο εν λόγω κτίριο ήταν ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σπερχειάδας που μετά από πτώχευση, επήλθε στα “χέρια” του συνεταιρισμού της Λαμίας.

Οι αποθήκες βρίσκονται απέναντι από τον όρχο του Δήμου Μακρακώμης. Δεν είδαν τίποτα;;;…

Ούτε αυτό ενόχλησε τους Σπερχειαδίτες που χάθηκε η περιουσία τους;;;; Μάλλον περιμένουν μια άλλη χούντα να τους χαρίσει τα δάνεια… Η ενέργεια αυτή δείχνει προφανώς γιατί εδώ και 80 χρόνια  δεν θέλουν και δεν επεδίωξαν ποτέ να χαρακτηριστεί η Σπερχειάδα,  Μαρτυρική πόλη….

Τώρα ήρθε η στιγμή, το θέλουν δεν το θέλουν, θα γίνει γιατί είναι η ιστορία της.

Σημειώνεται ότι ήδη έχει ειδοποιηθεί η Αστυνομία για την τοποθέτηση της σημαίας.

Στη σημαία απεικονίζεται το σύμβολο της Στρατιωτικής Χούντας, ο αναγεννώμενος από τις στάχτες του φοίνικας. Το εν λόγω πουλί συνδέθηκε  με το στρατιωτικό πραξικόπημα…

 

Σπερχειάδα: Άλλαξαν άμεσα την σημαία της Χούντας! [ΦΩΤΟ]

Η Ελλάδα από τον Απρίλιο του 1967 μέχρι τον Ιούλιο του 1974 κυβερνήθηκε από στρατιωτική δικτατορία που επιβλήθηκε με στρατιωτικό πραξικόπημα στις 21 Απριλίου 1967, γι’ αυτό και ονομάζεται και «Δικτατορία της 21ης Απριλίου» και οι ηγέτες της «Απριλιανοί». Η περίοδος της δικτατορικής διακυβέρνησης διήρκησε μέχρι τις 23 Ιουλίου 1974, δηλαδή επτά χρόνια, εξ ου και η περίοδος αυτή αποκαλείται «επταετία». Οι πραξικοπηματίες την αποκαλούσαν «Επάνασταση της 21ης Απριλίου».

Τον Οκτώβριο του 1967 ξεκίνησε να χρησιμοποιείται για το δικτατορικό καθεστώς ο ισπανικός όρος «χούντα», που είχε εισαχθεί στον ελληνικό δημόσιο λόγο από το 1965 για να περιγράψει ομάδες που απεργάζονταν αντιδημοκρατικά σχέδια και η χρήση του οποίου για τη δικτατορία διαδόθηκε ευρέως. Την εξουσία ασκούσε άμεσα ή έμμεσα κυρίως μία ομάδα πραξικοπηματιών συνταγματαρχών, από τους οποίους το καθεστώς ονομάστηκε και «Χούντα των Συνταγματαρχών» ή «Δικτατορία των Συνταγματαρχών».

Στη διάρκεια της επταετίας σχηματίστηκαν τέσσερις δικτατορικές κυβερνήσεις: η Κυβέρνηση Κωνσταντίνου Κόλλια 1967, η Κυβέρνηση Γεωργίου Παπαδόπουλου 1967, η Κυβέρνηση Σπύρου Μαρκεζίνη 1973, η Κυβέρνηση Αδαμαντίου Ανδρουτσόπουλου 1973.

Η περίοδος της δικτατορίας τελείωσε όταν η Χούντα του Ιωαννίδη «κατέρρευσε» στις 24 Ιουλίου του 1974 κάτω από το βάρος της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο, παρόλο που η στρατιωτική ηγεσία παρέμεινε στη θέση της σχεδόν μέχρι το τέλος του έτους. Η εισβολή στην Κύπρο ξεκίνησε τέσσερις ημέρες νωρίτερα (στις 20 Ιουλίου 1974) και αποτέλεσε παράβαση του Χάρτη του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της Συνθήκης Εγγυήσεως της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στις 28 Ιουλίου του 1975, ξεκίνησε η λεγόμενη Δίκη της Χούντας, δηλαδή η δίκη των τριών πραξικοπηματιών και των συνεργατών τους, για τα αδικήματά τους κατά την διάρκεια της δικτατορίας, την βίαιη κατάλυση της δημοκρατίας και για την στάση τους στην Εξέργεση του Πολυτεχνείου. Η δίκη διήρκησε περίπου ένα μήνα, μέχρι τις 29 Αυγούστου του ίδιου χρόνου. Αποτέλεσμα ήταν η καταδίκη των πραξικοπηματιών. Οι τρείς υπαίτιοι καταδικάστηκαν σε θάνατο, ενώ όλοι οι στρατιωτικοί καθαιρέθηκαν και αποπέμφθηκαν από το στράτευμα με τον βαθμό του στρατιώτη. Ωστόσο, με απόφαση του πρωθυπουργού, οι θανατικές ποινές, μετατράπηκαν σε ισόβια κάθειρξη.

 

 

 

 

Σπερχειάδα: Άλλαξαν άμεσα την σημαία της Χούντας! [ΦΩΤΟ]

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Δήμος Δομοκού: Διανεμήθηκαν τρόφιμα στους 250 ωφελούμενους του «Βοήθεια στο Σπίτι»

Ο Δήμος Δομοκού με τη συνδρομή των εργαζομένων της δομής «Βοήθεια στο Σπίτι» βρέθηκε στο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *