Σάββατο , 20 Απριλίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Φθιώτιδα: “Σοβαρό εργατικό ατύχημα σε εργοτάξιο”

Σοβαρός τραυματισμός ενός 33χρονου άντρα στο χέρι του σε μηχάνημα επεξεργασίας πίσσας

Για εργατικό ατύχημα που σημειώθηκε σε εργοτάξιο στην Φθιώτιδα, κάνει λόγο σε ανακοίνωση του, το Εργατικό Κέντρο Λαμίας.

Η  σχετική ανακοίνωση:

“Σοβαρό εργατικό ατύχημα σημειώθηκε σε εργοτάξιο κοντά στη σήραγγα στον Άγιο Στέφανο Δομοκού. Οικοδόμος εργάτης, νέος άνθρωπος που εργαζότανε σε μηχάνημα επεξεργασίας πίσσας χτύπησε σοβαρά το χέρι του.

Ο συνάδελφος διακομίζεται σε νοσοκομείο της Αθήνας. Συμφώνα με πληροφορίες υπάρχει σοβαρός κίνδυνος για την ακεραιότητα του χεριού του. Τον τελευταίο καιρό μεγαλώνει ο αριθμός ατυχημάτων στους χώρους δουλείας και σε πολλές περιπτώσεις με μακάβρια αποτελέσματα. Τα ελλιπή μέτρα προστασίας, αδιαφορία για την ακεραιότητα και τη ζωή στο βωμό του κέρδους φέρνουν αυτά τα αποτελέσματα. Η κυβέρνηση και η εργοδοσία έχουν τεράστιές ευθύνες για αυτή την κατάσταση. Δεν φροντίζουν να εξασφαλίσουν ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον.

Αντίθετα παραμονεύουν σοβαροί κίνδυνοι στη σκληρή εργασιακή καθημερινότητα των εργαζομένων και πολύ συχνά ακόμη και ο θάνατος.

Ελπίζουμε και ευχόμαστε στο συνάδελφο περαστικά, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή. Πρέπει να επιβάλουμε με την πάλη μας να μπορούμε να πηγαίνουμε και γυρίζουμε ασφαλείς και υγιείς από τη δουλειά στα σπίτια μας. Ήδη έχουν ενημερωθεί οι αρμόδιες υπηρεσίες για το ατύχημα.

Το Εργατικό Κέντρο Λαμίας θα συμβάλει με κάθε τρόπο ώστε να φωτιστούν τα αίτια του ατυχήματος.”

 

*φωτογραφία αρχείου

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Διακοπές ρεύματος στο Δήμο Λοκρών

Ενημερωθείτε για τις προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στη Φθιώτιδα  Σύμφωνα με τις προγραμματισθείσες διακοπές ρεύματος, λόγω …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *