Τετάρτη , 30 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Φθιώτιδα: Τι ζήτησε ο Θ. Χειμάρας από τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης

Με ένα ακόμη σημαντικό ζήτημα της Φθιώτιδας ασχολήθηκε ο βουλευτής κ Θέμης Χειμάρας

«Δεν θα χρειαστεί να προσφύγουν εξωδικαστικά οι ιδιοκτήτες ακινήτων της Κτηματολογικής Περιοχής Μεγαπλατάνου – Αταλάντης, για να δηλώσουν τις περιουσίες τους στο Ελληνικό Κτηματολόγιο.» δηλώνει σε σχετική ενημέρωση του ο κ. Θέμης Χειμάρας.

Να επαναληφθεί εξαρχής, η διαδικασία δηλώσεων ιδιοκτητών ακινήτων και κτημάτων Μεγαπλατάνου-Αταλάντης στο Κτηματολόγιο, ζήτησε από τον Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Θεόδωρο Λιβάνιο ο Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Χειμάρας.

Κατά την σύνταξη κτηματογράφησης των χαρτών του Εθνικού Κτηματολογίου, διαπιστώθηκε ότι λανθασμένα μια μεγάλη έκταση η οποία ανήκει διοικητικά στον Μεγαπλάτανο του Δήμου Λοκρών, συμπεριλήφθηκε στα διοικητικά όρια της Αταλάντης. Το αποτέλεσμα ήταν οι περιοχές αυτές να μην απεικονίζονται στους χάρτες του Κτηματολογίου και κατά συνέπεια οι ιδιοκτήτες των ακινήτων να μην έχουν τη δυνατότητα να δηλώσουν τις περιουσίες τους.

Ακολουθήστε τη σελίδα μας στο FACEBOOK

“Μετά από σημερινή επικοινωνία μου με τον κ. Υφυπουργό, προκύπτει ότι σε επόμενη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΑΕ Ελληνικό Κτηματολόγιο, έχει προετοιμασθεί εισήγηση η οποία θα δώσει την δυνατότητα στους δικαιούχους των ακινήτων να υποβάλλουν τις δηλώσεις τους τον επόμενο μήνα.”

Ο κ. Χειμάρας δήλωσε σχετικά:

“Σε στενή συνεργασία με τον Δήμαρχο Λοκρών κ. Ζεκεντέ, ο οποίος από την πρώτη στιγμή έχει προβεί στις απαιτούμενες ενέργειες για την επίλυση του προβλήματος, τον περασμένο Δεκέμβριο ζήτησα την συνδρομή του κ. Λιβάνιου.

Με την ρύθμιση εξαίρεσης που έχει ήδη προωθηθεί προς έγκριση, θα δοθεί η δυνατότητα κατάθεσης αρχικών δηλώσεων ιδιοκτητών ακινήτων, αποφεύγοντας την οικονομική επιβάρυνση, ενώ παράλληλα θα αντιμετωπισθεί η ορθή δήλωση των κτημάτων στο ΟΣΔΕ, προκειμένου να διασφαλιστούν οι ενισχύσεις δικαιωμάτων που λαμβάνουν οι αγρότες.

“Ευχαριστώ τον κ. Υφυπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης κ. Θεόδωρο Λιβάνιο, ο οποίος από την αρχή υποστηρίζει την προσπάθεια μας για επίλυση του θέματος.” καταλήγει στην ενημέρωση του ο κ. Χειμάρας.

 

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Αγιασμός για την έναρξη των μαθημάτων της νεοσύστατης χορωδίας του Ι.Ν. Αγίου Αθανασίου

Με 31 μέλη προς το παρόν λειτουργεί η νέα χορωδία στον Ιερό ναό στα Γαλανέικα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *