Κυριακή , 25 Φεβρουαρίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Φθιώτιδα: Το ΤΑΙΠΕΔ βγάζει προς αξιοποίηση τουριστικά ακίνητα

Εξελίξεις με την αξιοποίηση τουριστικών ακινήτων από το ΤΑΙΠΕΔ, με μεγάλο τοπικό ενδιαφέρον  καθώς τρία από τα πέντε ακίνητα είναι στη Φθιώτιδα.

Συγκεκριμένα, μέσα στο 2021 αναμένεται να προκηρυχθούν οι διαγωνισμοί για την αξιοποίηση πέντε τουριστικών assets που διαθέτει στο χαρτοφυλάκιό του το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ), σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αξιοποίησης που εγκρίθηκε τις προηγούμενες ημέρες από το Κυβερνητικό Συμβούλιο Οικονομικής Πολιτικής (ΚΥΣΟΙΠ).

Μέχρι το τέλος του έτους, σύμφωνα με το euro2day.gr, αναμένονται εξελίξεις σχετικά με την εκμετάλλευση της μαρίνας του Αργοστολίου, της ιαματικής πηγής Λουτρόπολης Καμένων Βούρλων, του camping των Καμένων Βούρλων, της ιαματικής πηγής Θερμοπυλών και του ακινήτου στην Αγία Τριάδα στον δήμο Θερμαϊκού, προσελκύοντας έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον.

• Ιαματική πηγή Λουτρόπολης Καμένων Βούρλων
Μία από τις πιο γνωστές λουτροπόλεις της χώρας, εκείνη των Καμμένων Βούρλων, αναμένεται να μπει σε τροχιά αξιοποίησης το 2021. Η συνολική προς εκμετάλλευση έκταση του ακινήτου είναι 468.125 τ.μ. και περιλαμβάνει τις εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου «Γαλήνη» και άλλα κτίρια τα οποία στην πλειονότητά τους είναι εγκαταλελειμμένα. Στις υποδομές του ακινήτου περιλαμβάνονται εκτός από το ξενοδοχείο Γαλήνη, δυναμικότητας 500 κλινών, το υδροθεραπευτήριο Ιπποκράτης, τα ξενοδοχεία «Ράδιον» και «Θρόνιον», που είναι διατηρητέα και εκτός λειτουργίας, το επίσης εκτός λειτουργίας υδροθεραπευτήριο Ασκληπιός, καθώς και αθλητικές εγκαταστάσεις. Σημειώνεται ότι η Δεξαμενή Γεωργαλά έχει αναγνωριστεί ως ιαματική πηγή στη Λουτρόπολη των Καμένων Βούρλων.

Πρόκειται για ένα από τα πλέον φημισμένα θερμαλιστικά κέντρα από την δεκαετία του 1930. Ο συνδυασμός θάλασσας, θεραπευτικών πηγών και δασωμένου βουνού καθιστούν την περιοχή ένα αξιόλογο και φημισμένο θέρετρο, σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα, που προσελκύει σημαντική τουριστική κίνηση.

• Ακίνητο Camping Καμένων Βούρλων
Μέχρι το τέλος του έτους ή το αργότερο στις αρχές του 2022 αναμένεται να ξεκινήσει η διαδικασία για την εκμετάλλευση του παραθαλάσσιου ακινήτου στα Καμμένα Βούρλα, που έχει συνολική έκταση 800 στρεμμάτων περίπου, εκ των οποίων αξιοποιήσιμα είναι τα 580 στρέμματα περίπου. Το ακίνητο περιλαμβάνει εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις camping του ΕΟΤ. Αυτή την περίοδο τα υπουργεία Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Τουρισμού βρίσκονται σε συνεργασία για διεύρυνση χρήσεων ιαματικού/ιατρικού τουρισμού, ενώ αναμένεται έκδοση ΦΕΚ για την αναγνώριση και της δεύτερης πηγής που τροφοδοτεί το ακίνητο (Μύλος Κονιαβίτη).

• Ιαματική πηγή Θερμοπυλών
Ώριμη προς αξιοποίηση θεωρείται η φημισμένη ιαματική πηγή των Θερμοπυλών, για την εκμετάλλευση της οποίας εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει διαγωνιστική διαδικασία προς το τέλος του 2021 με αρχές του 2022. Το ακίνητο βρίσκεται πλησίον του οικισμού και εντός του αρχαιολογικού χώρου των Θερμοπυλών που αποτελεί εμβληματικό ιστορικό τόπο αναφοράς λόγω της μάχης των Θερμοπυλών. Εντός του ακινήτου υπάρχει μία αναγνωρισμένη και γνωστή από την αρχαιότητα ιαματική πηγή, ένα υδροθεραπευτήριο και δύο ξενοδοχειακές μονάδες.

Η θέση του ακινήτου στον αρχαιολογικό χώρο των Θερμοπυλών, το μέγεθος και η γειτνίαση του με σημαντικά αξιοθέατα, ιστορικά μνημεία, παραλίες και χώρους πρασίνου το καθιστούν ελκυστικό επενδυτικά για την ανάπτυξη ποικιλίας δραστηριοτήτων θερινού και χειμερινού τουρισμού, ιαματικού και θερμαλιστικού τουρισμού, τουρισμού ευεξίας, ιστορικού και πολιτιστικού τουρισμού.

• Ακτή και Camping Αγίας Τριάδας

Παρακολουθήστε τις εξελίξεις με την υπογραφη εγκυρότητας του Euro2day.gr
Μέσα στο δ’ τρίμηνο του 2021 αναμένεται να εκκινήσει ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του παραθαλάσσιου ακινήτου στον οικισμό της Αγίας Τριάδας στον Δήμο Θερμαϊκού, έκτασης 126,6 στρεμμάτων. Το ακίνητο έχει εκτεταμένο αμμώδες παραλιακό μέτωπο μήκους περίπου 600 μ. Εντός της έκτασης υφίστανται παλαιές και εγκαταλελειμμένες εγκαταστάσεις, υποδομές και camping. Η ευρύτερη περιοχή του ακινήτου λόγω της εγγύτητάς της με τη Θεσσαλονίκη και τη Χαλκιδική και της εύκολης προσβασιμότητάς της προσελκύει επισκέπτες από τη Βόρεια Ελλάδα και τη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Το ακίνητο προσφέρεται για ανάπτυξη χρήσεων Τουρισμού-Αναψυχής ή/και Παραθεριστικής Κατοικίας.

• H μαρίνα Αργοστολίου
Μέχρι το τέλος Ιουνίου εκτιμάται ότι θα ξεκινήσει ο διαγωνισμός για την παραχώρηση της μαρίνας Αργοστολίου με τη δημοσίευση της Πρόσκλησης Ενδιαφέροντος, έπειτα και από την ολοκλήρωση της χάραξης των γραμμών παλαιού και νέου αιγιαλού στην περιοχή της μαρίνας.

Η συγκεκριμένη μαρίνα, που βρίσκεται στην περιοχή Δρέπανο της Κεφαλονιάς, με χερσαία ζώνη έκτασης 50 στρεμμάτων περίπου και δυνατότητα ελλιμενισμού περίπου 190 σκαφών πρόκειται να αξιοποιηθεί με τη μέθοδο της μακροχρόνιας παραχώρησης.

Πηγή: euro2day.gr

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

ΣΥΡΙΖΑ: Σύγκρουση Στ. Κασσελάκη – Ολ. Γεροβασίλη, δεν γίνονται εκλογές

Σύγκρουση του Στέφανου Κασσελάκη με την Όλγα Γεροβασίλη. Δεν γίνονται εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ για την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *