Τετάρτη , 28 Σεπτεμβρίου 2022
Breaking News
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Φυσικό αέριο: Θωρακίζεται η Ελλάδα με φορτία LNG

H Ελλάδα θωρακίζεται απέναντι στην ενεργειακή κρίση καθώς η νέα πλωτή δεξαμενή στη Ρεβυθούσα -σύμφωνα με κυβερνητικά χείλη- ενισχύει αποφασιστικά την επάρκεια εφοδιασμού της χώρας σε φυσικό αέριο.

Η πλωτή δεξαμενή υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στη Ρεβυθούσα είναι έτοιμη να υποδεχθεί τα πρώτα φορτία, όπως αναφέρει το dikaiologitika.gr.

Τα οφέλη της νέας πλωτής δεξαμενής, που κατέφθασε σε χρόνο ρεκόρ στη χώρα μας, είναι σημαντικά καθώς θα αυξήσει την αποθηκευτική ικανότητα του σταθμού της Ρεβυθούσας κατά 145.000 κυβικά μέτρα.

Συγκεκριμένα, στη Ρεβυθούσα η χωρητικότητα αυξάνεται από τα 225.000 στα 375.000 κυβικά μέτρα υγροποιημένου φυσικού αερίου.

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας επιθεώρησε τη νέα δεξαμενή κι ενημερώθηκε ότι είναι ήδη λειτουργικά έτοιμη και θα παραλάβει τα πρώτα φορτία με ποσότητες φυσικού αερίου μέσα στον Αύγουστο.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστας Σκρέκας, επισκέφτηκε σήμερα τον τερματικό σταθμό επαναεριοποίησης υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) του ΔΕΣΦΑ στη Ρεβυθούσα και επιθεώρησε τη νέα πλωτή δεξαμενή (FSU).

Η κυβέρνηση από την πρώτη στιγμή έχει αναλάβει τις απαραίτητες δράσεις για να θωρακίσει τη χώρα μας απέναντι στο δυσμενές σενάριο της διακοπής της ροής φυσικού αερίου από τη Ρωσία, τόνισε στις δηλώσεις του ο υπουργός.

Ο κ. Σκρέκας σημείωσε ότι η νέα πλωτή δεξαμενή δίνει τη δυνατότητα «να διπλασιάσουμε σχεδόν την αποθηκευτική ικανότητα του σταθμού και με αυτόν τον τρόπο να διασφαλίσουμε την επάρκεια εφοδιασμού σε φυσικό αέριο».

«Συμβάλλουμε αποφασιστικά στη διασφάλιση εναλλακτικών πηγών εφοδιασμού»
Η Maria Rita Galli, διευθύνουσα σύμβουλος του ΔΕΣΦΑ, δήλωσε ότι με την προσθήκη του FSU, «αυξάνουμε τη συνολική αποθηκευτική ικανότητα της Ρεβυθούσας σε 360.000 m2 και συμβάλλουμε αποφασιστικά στη διασφάλιση εναλλακτικών πηγών εφοδιασμού μέσω εκφορτώσεων LNG και, γενικότερα, στην ασφάλεια εφοδιασμού της χώρας, μέσω της τεχνικής μας εμπειρίας και των υποδομών μας».

Στην επίσκεψη, τον κ. Σκρέκα συνόδευσαν ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργος Αμυράς, η γενική γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Αλεξάνδρα Σδούκου, η διευθύνουσα σύμβουλος (CEO) του ΔΕΣΦΑ, Maria Rita Galli και ο γενικός διευθυντής της GasLog, Κωνσταντίνος Καραθάνος.

Πηγή: dikailogitika.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Έλεγχοι από Λιμεναρχείο Στυλίδας: Εντόπισε γυναίκα να οδηγεί με ληγμένη άδειας ικανότητας οδήγησης

Στις 26/09/2022 βαθμοφόροι Λιμεναρχείου Στυλίδας κατά την διάρκεια ελέγχων εντός περιοχής αρμοδιότητας Υπηρεσίας, εντόπισαν μια …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *