Παρασκευή , 1 Ιουλίου 2022
Κάντε LIKE στη σελίδα μας στο facebook

Γ. Κοτρωνιάς: Εξυπηρέτηση από τον ΕΦΚΑ των υπαλλήλων ξενοδοχείων

Ο βουλευτής Γεώργιος Κοτρωνιάς με επιστολή του προς τον Διοικητή του ΕΦΚΑ κ. Παν. Δουφεξή έθεσε το ζήτημα της εξυπηρέτησης από τον ΕΦΚΑ των υπαλλήλων των ξενοδοχείων.

Οι υπάλληλοι των ξενοδοχείων στο παρελθόν ήταν ασφαλισμένοι στο ΤΑ.ΞΥ., ταμείο ασφάλισης που ουσιαστικά έχει καταργηθεί εδώ και πολλά χρόνια και έχει ενσωματωθεί στο ΕΦΚΑ.

Παρόλα αυτά ακόμα και σήμερα η εξυπηρέτηση των αναγκών αυτών των υπαλλήλων στο τοπικό κατάστημα του ΕΦΚΑ Λαμίας, γίνεται από συγκεκριμένο υπάλληλο ο οποίος εξυπηρετεί μόνο ξενοδοχοϋπαλλήλους, και μάλιστα χωρίς την δυνατότητα πρόσβασης στο αυτοματοποιημένο σύστημα μηχανογράφησης.

Οι αυξημένες ανάγκες που η πανδημία έχει προκαλέσει, έχουν δημιουργήσει επιπλέον καθυστερήσεις στην πληρωμή των εισφορών του ΕΦΚΑ αλλά και στην καταβολή των επιδομάτων, εξαιτίας του μεγάλου όγκου υποθέσεων.

Σε όλο αυτό έρχεται να προστεθεί η ταλαιπωρία από την απουσία μηχανογράφησης, αφού μετά την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων και βεβαιώσεων, τους ζητείται να υποβάλουν εκ νέου τα ίδια έγγραφα και χειρόγραφα αφού οι ηλεκτρονικές τους αιτήσεις θεωρούνται ως μη γενόμενες.

Ο βουλευτής ζητά ενημέρωση για το ζήτημα καθώς και την παρέμβαση του Διοικητή προκειμένου να ενταχθεί και το Ταμείο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων στην μηχανογράφηση και να λήξει η μακροχρόνια ταλαιπωρία των εργαζομένων.

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Ακολουθήστε μας στο FACEBOOK

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

ΠΑΣ Λαμία: Με ποιους 8 παίκτες ολοκληρώθηκε η συνεργασία

Η ανακοίνωση της λαμιώτικης ομάδας Η ΠΑΕ ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ 1964 μετά την ολοκλήρωση της συνεργασίας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *