Σάββατο , 28 Ιανουαρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Γ. Οικονόμου για Φθιώτιδα: 555.000€ για τη θέρμανση και την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων

Βασικότατη  και απαραίτητη ενίσχυση για τα σχολεία – Τα ποσά σε κάθε Δήμο της Φθιώτιδας

“Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας με συντονισμένες ενέργειες μεριμνά για τη θέρμανση των μαθητών και την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων της Πατρίδας μας”, αναφέρει ο βουλευτής Φθιώτιδας και Υφυπουργός κ. Γιάννης Οικονόμου.

Και ενημερώνει πιο ειδικά:

“Το Υπουργείο Εσωτερικών, με απόφαση του αρμόδιου Αναπληρωτή Υπουργού, Στέλιου Πέτσα, προχώρησε σήμερα -Τρίτη 24 Ιανουαρίου- στην Α’ κατανομή ύψους 42 εκατ. ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (Κ.Α.Π.) για το συγκεκριμένο σκοπό.

Τα σχολεία όλης της χώρας θωρακίζονται απέναντι στο αυξημένο ενεργειακό κόστος και η δέσμευση για ενίσχυση της Αυτοδιοίκησης με πρόσθετους πόρους προς αυτήν την κατεύθυνση γίνεται πράξη.

Στους Δήμους της περιοχής μας, της Φθιώτιδας, κατανέμονται συνολικά περίπου 555.000 ευρώ για τη θέρμανση και την κάλυψη των λειτουργικών δαπανών των σχολείων του Νομού μας.

Συγκεκριμένα:

295.530€  στο Δήμο Λαμιέων

82.695€ στο Δήμο Λοκρών

42.825€ στο Δήμο Στυλίδας

42.255€ στο Δήμο Καμένων Βούρλων

36.900€ στο Δήμο Μακρακώμης

27.375€ στο Δήμο Δομοκού 

27.045€ στο Δήμο Αμφίκλειας-Ελάτειας.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου δήλωσε σχετικά:

«Η θέρμανση των μαθητών μας και η κάλυψη των λειτουργικών αναγκών στα σχολεία της χώρας αποτελεί αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα για την Κυβέρνησή μας.

Με συντονισμένες ενέργειες οι δεσμεύσεις που αναλάβαμε για τη θωράκιση κόντρα στο αυξημένο -λόγω εξωγενών κρίσεων- ενεργειακό κόστος, γίνονται πράξη.

Αξιοποιούμε κάθε δυνατότητα που δημιουργείται προς όφελος της κοινωνίας και ιδίως των παιδιών μας, που είναι το μέλλον του τόπου.

Τα σχολεία της Φθιώτιδας και όλης της Πατρίδας ενισχύονται με πόρους, ώστε να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες θέρμανσης και αυτόν τον χειμώνα, καθώς η Παιδεία βρίσκεται έμπρακτα στο επίκεντρο των πολιτικών της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας»

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Χρ. Σταϊκούρας για την νέα αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας

Η δήλωση του Υπουργού Οικονομικών κ. Χρήστου Σταϊκούρα για την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *