Ακολουθήστε μας στο facebook

Γ. Οικονόμου: Κατέθεσε τροπολογία για την ΠΕΛ – Κρίσιμη παρέμβαση για την απρόσκοπτη λειτουργία του φορέα υλοποίησης ενός έργου ύψους 48 εκ. ευρώ για την αξιοποίηση του χώρου της ΠΕΛ

 

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, κατέθεσε τροπολογία στο Σχέδιο Νόμου «Ενσωμάτωση του άρθρου 1 της οδηγίας (ΕΕ) 2019/1151 κατά το μέρος που αφορά τους αποκλεισμένους διευθυντές και άλλες επείγουσες διατάξεις».

Η τροπολογία αφορά τα άρθρα 12 και 13 που σχετίζονται με την παραχώρηση χρήσης ακινήτου της Πανελλήνιας Έκθεσης Λαμίας και την κατάργηση και εκκαθάριση του παλιού φορέα.

Τα άρθρα αυτά είναι πολύ σημαντικά γιατί συνδέονται με το μεγαλύτερο αναπτυξιακό έργο που πρόκειται να γίνει στην πόλη της Λαμίας την αξιοποίηση του χώρου της ΠΕΛ, προϋπολογισμού 48 εκ. ευρω, με ανάδοχο και συγκεκριμένα συμβατικά αντικείμενα.

Πρόκειται για ένα έργο τεράστιας σημασίας για τη Λαμία, τη Φθιώτιδα αλλά και την Κεντρική Ελλάδα ευρύτερα.

Η νομοθετική παρέμβαση, για την οποία πρόσφατα είχε δεσμευτεί στον κ. Οικονόμου ο Υπουργός Ανάπτυξης, κ. Θεοδωρικάκος, είναι απολύτως προς τη σωστή κατεύθυνση και αντιμετωπίζει μια σημαντική εκκρεμότητα 5 χρόνων.

Η κατάθεση, όμως, της τροπολογίας κρίθηκε σκόπιμη προκειμένου να γίνουν ορισμένες κρίσιμες αλλαγές και βελτιώσεις, από τις οποίες εξαρτάται η απρόσκοπτη λειτουργία της Α.Ε. «Φορέας ΠΕΛ Αναπτυξιακή ΑΕ ΟΤΑ» και συνεπώς η υλοποίηση του έργου ύψους 48 εκ. ευρώ για την αξιοποίηση του χώρου της ΠΕΛ.

Η τροπολογία επί της ουσίας έρχεται να συμπληρώσει τη νομοθετική ρύθμιση σε δύο κρίσιμα ζητήματα:

1. Αποκλείει τη νομική δυνατότητα αναγκαστικής εκτέλεσης δηλαδή κατάσχεσης σε βάρος του δικαιώματος χρήσης που έχει ο νέος φορέας , αφού κάτι τέτοιο αλλοιώνει το σκοπό της παραχώρησης της χρήσης και καταστρατηγεί το πνεύμα του νόμου. Για το σκοπό αυτό με την συγκεκριμένη τροπολογία ορίζεται ρητά ότι η παραχωρηθείσα χρήση θα έχει ως προορισμό να εξυπηρετεί δημόσιους σκοπούς, για να αποτελέσει, με τον τρόπο αυτό, δημόσια περιουσία, αποκλειόμενης έτσι της κατάσχεσης, με βάση τις διατάξεις του Ν.. 3068/2002.

2. Καθορίζει με σαφήνεια την διαδικασία της καταγραφής υποχρεώσεων και απαιτήσεων του διάδοχου φορέα, ορίζει χρονικές προθεσμίες για κάθε στάδιο και περιλαμβάνει ασφαλιστικές δικλείδες προκειμένου να μην περιέλθει σε οικονομική ασφυξία ο νέος φορέας αλλά και για να προστατευτούν από προσωπικές οικονομικές περιπέτειες και ποινικές ευθύνες, εξαιτίας παλαιών απαιτήσεων, τα μέλη του ΔΣ του νέου φορέα ,αφού σε διαφορετική περίπτωση κανείς δεν θα δεχτεί να συμμετάσχει στη διοίκηση του.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Δομοκός: Ολοκληρώθηκε για φέτος η τρίτη ερευνητική περίοδος της Αρχαίας Μελιταίας

Ολοκληρώθηκε για φέτος η τρίτη ερευνητική περίοδος της Αρχαίας Μελιταίας (MELAP) με την συμμετοχή Ελλήνων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *