Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Γ. Οικονόμου: Μέχρι το Σεπτέμβριο η ανάθεση για τα τοπικά πολεοδομικά σχέδια για 18 Δημοτικές ενότητες στην Φθιώτιδα

 

Η πορεία υλοποίησης της σπουδαίας πολεοδομικής μεταρρύθμισης που εφαρμόζει η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και το ΕΣΧΑΔΑ για την ιαματική πηγή Θερμοπυλών ήταν το αντικείμενο συζήτησης του Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Οικονόμου, με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Νίκο Ταγαρά.

1. Τοπικά πολεοδομικά σχέδια για 18 δημοτικές ενότητες στην Φθιώτιδα

Τα χωροταξικά και πολεοδομικά θέματα που αφορούν την τάξη και την οργάνωση στο χώρο και που αποτελούν διαχρονική εκκρεμότητα και παθογένεια στην πατρίδα μας αντιμετωπίζονται μέσα από την σύνταξη 226 τοπικών κι 18 ειδικών πολεοδομικών σχεδίων που αφορούν 826 από τις 1035 Δημοτικές Ενότητες στην χώρα μας. Πρόκειται για ένα έργο εθνικής σημασίας που χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Ιδιαίτερη σημασία έχει η μεταρρύθμιση αυτή και για την Φθιώτιδα αφού αφορά 18 δημοτικές ενότητες σε 6 από τους 7 δήμους της Περιφερειακής μας Ενότητας και συγκεκριμένα τους Δήμους: Αμφίκλειας – Ελάτειας ( ΔΕ Ελάτειας)- Δομοκού (ΔΕ Δομοκού, Θεσσαλιώτιδος, Ξυνιαδος) – Λοκρών (ΔΕ Δαφνουσίων, Αταλάντης, Μαλεσίνας, Οπουντίων)- Μακρακώμης (ΔΕ Σπερχειάδος, Αγ. Γεωργίου, Μακρακώμης, Τυμφρηστού) Καμένων Βούρλων (ΔΕ Καμένων Βούρλων Αγ. Κωνσταντίνου, Μώλου) – Στυλίδος (ΔΕ Στυλίδος, Εχιναίων, Πελασγίας)

Για όλες αυτές τις μελέτες έχουν προκύψει προσωρινοί ανάδοχοι, η υπογραφή των 6 συμβάσεων θα ξεκινήσει τον Ιούνιο και αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τον Σεπτέμβριο. Το έργο πρέπει να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του 2025, κάτι που σημαίνει ότι το αργότερο μέχρι το 2027 θα έχουν εκδοθεί τα ΠΔ.

2. ΕΣΧΑΔΑ ιαματικής πηγής Θερμοπυλών

Στην τελική φάση υπογραφής βρίσκεται το ΕΣΧΑΔΑ για την ιαματική πηγή Θερμοπυλών αφού σήμερα υπογράφηκε από τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, κ. Νίκο Ταγαρά για να προωθηθεί στη συνέχεια στα άλλα συναρμόδια Υπουργεία, έτσι ώστε το επόμένο διάστημα να μπορέσει να βγει ο διαγωνισμός αξιοποίησης της ιαματικής πηγής και του περιβάλλοντος χώρου. Έτσι, μετά την Ιαματικές πηγές Καμένων Βούρλων και Κονιαβίτη, σειρά για αξιοποίηση παίρνει και η πηγή των Θερμοπυλών.

Μετά την συνάντηση με τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, ο κ. Οικονόμου έκανε την ακόλουθη δήλωση.

«Η ανάθεση των συμβάσεων για την εκπόνηση των τοπικών πολεοδομικών σχεδίων για 18 δημοτικές ενότητες στην Φθιώτιδα προχώρα με γρήγορους ρυθμούς και αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το Σεπτέμβριο. Με τον τρόπο αυτό θα μπει οριστικά τέρμα στην διαχρονική ταλαιπωρία και γραφειοκρατία που αντιμετωπίζουν οι συμπολίτες μας σε σχέση με την αξιοποίηση της περιουσίας τους.

Η οριοθέτηση οικισμών, το πόσο, πού και τι μπορεί να κτίσει κανείς, ζητήματα που αφορούν την προστασία της περιουσίας από φυσικές καταστροφές είναι θέματα που ρυθμίζονται μέσα από την σπουδαία αυτή μεταρρύθμιση που αντιμετωπίζει την άναρχη και ανοργάνωτη δόμηση, την ανασφάλεια δικαίου και φυσικά τις μεγάλες καθυστερήσεις.

Αξίζει να τονίσουμε ότι η μεταρρύθμιση αυτή χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας για το οποίο ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, αφενός μεν πρωταγωνίστησε για τη δημιουργία του και αφετέρου κατάφερε να εξασφαλίσει για τη χώρα μας την μεγαλύτερη κατανομή ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Πρόκειται για μια ακόμη απόδειξή του πόσο σημαντικό είναι η χώρα μας να έχει δυνατή και επιδραστική φωνή στην Ευρώπη, κάτι που ανάμεσα στα άλλα θα κριθεί στις Ευρωεκλογές του Ιουνίου».

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στερεά Ελλάδα: Συνελήφθησαν αρχαιοκάπηλοι για πλήθος αρχαίων αντικειμένων [εικ.]

Συνελήφθησαν στη Φωκίδα από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων δύο ημεδαποί για -κατά περίπτωση- παραβάσεις της …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *