Πέμπτη , 9 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Γ. Οικονόμου: “Μία ριζική μεταρρύθμιση της ποιότητας της παιδείας”

Γ. Οικονόμου: Μία ριζική μεταρρύθμιση της ποιότητας της παιδείας, δεν μπορεί να γίνεται η ευκαιρία να βγει η αντιπολίτευση από την αφάνεια.

«Η εκπαίδευση και κατ’ επέκταση τα εφόδια με τα οποία μπολιάζουμε τις νέες γενιές, είναι ζητήματα που αφορούν όλους μας», τόνισε από το βήμα της Βουλής, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιάννης Οικονόμου, κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων «Εισαγωγή στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, προστασία της ακαδημαϊκής ελευθερίας και αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος», υπογραμμίζοντας ότι και ο ίδιος είναι περήφανος ως πτυχιούχος ελληνικού δημόσιου Πανεπιστημίου. «Φοίτησα με μεγάλη περηφάνια στο Δημόσιο Ελληνικό Πανεπιστήμιο και μεγάλο μέρος της πορείας μου ως σήμερα το οφείλω σ’ εκείνο.  Στις γνώσεις που απέκτησα κατά τη διάρκεια των σπουδών μου στα αμφιθέατρα και τα εργαστήρια του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Στις φιλίες και τις σχέσεις ζωής που θεμελιώθηκαν ανάμεσα σε εκατοντάδες νέα παιδιά από κάθε γωνιά της χώρας που φτάσαμε στην Αθήνα για να σπουδάσουμε. Στους εκατοντάδες, για να μην πω στους χιλιάδες ανθρώπους της γενιάς μου,  που μέσα από τις φοιτητικές παρατάξεις -εμείς μέσα από την ΔΑΠ, άλλοι από διαφορετικά μετερίζια- επιχειρούσαμε τα πρώτα μας βήματα στο κόσμο των ιδεών αλλά και της εφαρμοσμένης πολιτικής».

Ακολουθήστε μας  στο facebook

Όσον αφορά το νομοσχέδιο για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση αλλά και την προστασία της Ακαδημαϊκής Ελευθερίας, υποστήριξε:

«Κανέναν μας δεν τιμά να φοβούνται οι φοιτητές μας να πάνε στη σχολή τους. Κανένας γονιός δεν είναι χαρούμενος, όταν η σχολή του παιδιού του κλείνει λόγω καταλήψεων των λίγων για 2  και περισσότερους μήνες. Και είμαι βέβαιος ακόμη, πως κανένας μαθητής δεν είναι πραγματικά χαρούμενος, όταν περνάει στην 35η επιλογή του και καταλήγει σε μία σχολή που δεν του αρέσει ή δεν μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις με αποτέλεσμα ή να τα παρατά ή να «παιδεύεται» για αρκετά χρόνια ή αργότερα να μη βρίσκει τη δουλειά που τον αντιπροσωπεύει».

«Μία ριζική μεταρρύθμιση της ποιότητας της εκπαίδευσης δεν μπορεί να γίνεται η ευκαιρία να  βγει η αντιπολίτευση από την αφάνεια»,είπε χαρακτηρίστηκα, αναφερόμενος στην προσπάθεια της αντιπολίτευσης να μετατρέψει την κουβέντα για την παιδεία σε «μανιφέστο».

«Στο ίδιο κακοπαιγμένο έργο… θεατές»,ήταν η φράση που χρησιμοποίησε ο κ. Οικονόμου αναφερόμενος στα χθεσινά επεισόδια έξω από τη Βουλή. «Είναι λυπηρό, ενώ συζητάμε για το πώς θα αναβαθμίσουμε την παιδεία μας, κάποιοι να διαμαρτύρονται, τάχα μου δήθεν, πετώντας αντικείμενα, καταστρέφοντας και βάζοντας σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία όλων».

«Δημοκρατία με ψίχουλα κρυμμένα κάτω από χαλιά δεν γίνεται»ήταν η χαρακτηριστική αποστροφή του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων. «Θα μπορούσαμε να σφυρίζουμε αδιάφορα, να κλείσουμε τα μάτια και να κρύψουμε τεχνηέντως τα προβλήματα κάτω από το χαλί. Είναι απλό εξάλλου. Το έκανε με επιτυχία, σύμφωνα με τα δικά της κριτήρια, και η προηγούμενη Κυβέρνηση. Για αυτούς εκείνο που χρειαζόταν η Ανώτατη Εκπαίδευση  ήταν η μετατροπή των ΤΕΙ σε πανεπιστήμια μέσα σε μια νύχτα, χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια».

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Έκτακτο – Κλειστά τα σχολεία στη Λαμία λόγω της χιονόπτωσης

Ανακοίνωση από τον Δήμο Λαμιέων: Με σχετικές αποφάσεις του Δημάρχου Λαμιέων, μετά από επικοινωνία και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *