Παρασκευή , 9 Ιουνίου 2023

Γ. Οικονόμου: “Σημαντικές εξαγγελίες του Πρωθυπουργού – 185.800.000€ στους παραγωγούς του πρωτογενή τομέα”

“Ο πρωτογενής τομέας αποτελεί πάγια προτεραιότητα της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, καθώς με τις πολιτικές μας στεκόμαστε δίπλα στους Έλληνες αγρότες και κτηνοτρόφους.” σημειώνει σε δηλώσεις του ο Υφυπουργός και Βουλευτής Φθιώτιδας κ. Γιάννης Οικονόμου.

Για την περιοχή μας, για τη Φθιώτιδα:
Άμεσα θα ξεκινήσει η καταβολή στο πλαίσιο των αποζημιώσεων στους παραγωγούς της Φθιώτιδας, συνολικού ποσού 1.110.263 ευρώ.

Ενδεικτικά, στους παραγωγούς επιτραπέζιας ελιάς θα καταβληθεί το ποσό των 986.400 ευρώ.

Το συνολικό ποσό από τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ και τις Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις (ΚΟΕ) από το 2020 μέχρι σήμερα ανέρχεται σε 10.712.276 ευρώ.

Για το Πρόγραμμα Νέων Αγροτών: 460 περίπου νέοι αγρότες από τη Φθιώτιδα εντάχθηκαν το καλοκαίρι για να προχωρήσει η εκπαίδευσή τους μέσα στην επόμενη τριετία, ενώ περίπου 550 ολοκλήρωσαν την εκπαίδευσή τους το 2021.

Ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Κυβερνητικός Εκπρόσωπος και Βουλευτής Φθιώτιδας, Γιάννης Οικονόμου, δήλωσε:

«Ο πρωτογενής τομέας αποτέλεσε προτεραιότητα για την Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σε όλη τη διάρκεια της κυβερνητικής μας θητείας, αυτής της πρώτης μας τετραετίας.
Η αγροτική μας πολιτική τονώνει την περιφερειακή ανάπτυξη, περιορίζει τις περιφερειακές ανισότητες, μπορεί να κρατήσει ζωντανή την ύπαιθρο. Και αυτό, εμείς στη Φθιώτιδα το ξέρουμε καλά και το είδαμε να ξεδιπλώνεται σε αρκετές πτυχές κατά τη διάρκεια αυτής της πρώτης μας τετραετίας.
Οι αγρότες και οι παραγωγοί ήταν στον πυρήνα των πολιτικών της Κυβέρνησής μας και του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.
Με φοροελαφρύνσεις, μειωμένο ΦΠΑ στα λιπάσματα και τις ζωοτροφές, επιστροφή του ΕΦΚ στο πετρέλαιο, αναστολή του φόρου επιτηδεύματος, ένα γενναίο πρόγραμμα ενισχύσεων, σημαντικά έργα υποδομής στην άρδευση και την αγροτική οδοποιία, σταθήκαμε έμπρακτα δίπλα στον Έλληνα παραγωγό, αγρότη και κτηνοτρόφο.
Άμεσα θα ξεκινήσει η καταβολή αποζημίωσης συνολικού ποσού 1.110.260 ευρώ στους παραγωγούς της Φθιώτιδας, αποδεικνύοντας στην πράξη το μέλημά μας για τη στήριξή τους. Αποδεικνύοντας ότι βρισκόμαστε δίπλα τους στην πράξη και όχι στα λόγια».

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ουρικό οξύ: Πότε «απειλεί» την καρδιά – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

Πόσο επικίνδυνα είναι τα ανώτερα φυσιολογικά επίπεδά του μετά την ηλικία των 30 ετών σε …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *