Παρασκευή , 1 Μαρτίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Γ. Σαρακιώτης – ΣΥΡΙΖΑ: “Η ακαρπία της ελιάς αφήνει χωρίς εισόδημα τους ελαιοπαραγωγούς της Φθιώτιδας”

Γ. Σαρακιώτης και Βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Π.Σ.:
«Η ακαρπία της ελιάς αφήνει χωρίς εισόδημα τους ελαιοπαραγωγούς της Φθιώτιδας και της χώρας – Επιτακτική ανάγκη η στήριξή τους»

Για το αν προτίθεται και πώς να αντισταθμίσει – αναπληρώσει τα απολεσθέντα εισοδήματα των ελαιοπαραγωγών της Φθιώτιδας και της χώρας εξαιτίας της εκτεταμένης περιόδου ακαρπίας της ελιάς, ρωτούνο Τομεάρχης Δικαιοσύνης και Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία, Γιάννης Σαρακιώτης και ακόμη 15 Βουλευτές του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης τους Υπουργούς Εθνικής Οικονομίας & Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Στο κείμενο της ερώτησής τους οι Βουλευτές κάνουν μνεία στις ζοφερές εκτιμήσεις που αφορούν το μέλλον της ελαιοκαλλιέργειας.

Ειδικότερα, μεταφέρουν τις ανησυχίες των παραγόντων της ελαιοπαραγωγής, οι οποίοι ανάμεσα σε άλλα τονίζουν χαρακτηριστικά ότι, η φετινή περίοδος«αποτελεί τη χειρότερη των τελευταίων ετών». Επιπροσθέτως, σε ό,τι αφορά την περιοχή της Φθιώτιδας, η απώλεια του εισοδήματος για τους ελαιοπαραγωγούς της περιοχής κατά την τρέχουσα χρονική περίοδο πιθανώς να αγγίξει τα 50 εκατ. ευρώ, ενώ αν συνυπολογίσει κανείς και τη δυσμενή επίπτωση που αυτό μπορεί να επιφέρει και στον τομέα της μεταποίησης τότε το ύψος δύναται να αυξηθεί έως και τα 70 εκατ. ευρώ.

Επίσης, ο Γιάννης Σαρακιώτης και οι Βουλευτές της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης υπογραμμίζουν την αδυναμίατου ΕΛ.Γ.Α.να προβεί σε ενέργειες αντιστάθμισης των απολεσθέντων εισοδημάτων. Για αυτό και ζητούν να προσδιοριστεί το χρονικό διάστημα επικαιροποίησης και αναπροσαρμογής του κανονισμού του. Ζητούν μάλιστα, να υπάρξουν ειδικές διατάξεις οι οποίες θα εστιάζουν στην αναπλήρωση των εισοδημάτων των ελαιοπαραγωγών εξαιτίας της ακαρπίας, λαμβανομένης υπόψιν και της κλιματικής κρίσης σε συνδυασμό με την ευαλωτότητα του πρωτογενή τομέα.

Τέλος, γίνεται αναφορά και στην πρόσφατη επίσκεψη του Πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη σε ελαιοπερίβολο στην περιοχή της Λοκρίδας σημειώνοντας ότι «ανάμεσα σε άλλα σημεία επισκέφθηκε και ελαιώνες με δημοσιεύματα να σημειώνουν ότι κατέστη ενήμερος για το οξυμένο αυτό πρόβλημα, χωρίς ωστόσο να έχει υπάρξει ενημέρωση για τυχόν συγκεκριμένες επικείμενες παρεμβάσεις αντιμετώπισής του».

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ψήφισμα συμπαράστασης στον αγώνα των αγροτών από τον Δήμο Λοκρών

  ΔΗΜΟΣ ΛΟΚΡΩΝ – Απόφαση 6/42/2024 Δημοτικού Συμβουλίου περί έγκρισης ψηφίσματος συμπαράστασης στον αγώνα των …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *