Τρίτη , 7 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Γ. Σαρακιώτης: «Τα ευρήματα της έρευνας του Ε.Β.Ε. Αθηνών είναι η καλύτερη απόδειξη της ανεπάρκειας της Κυβέρνησης»

Νέα κοινή παρέμβαση  των Αλ. Χαρίτση, Γ. Σαρακιώτης και  Χ. Μαμουλάκης αυτή την φορά σχετικά με τα ευρήματα της έρευνας του ΕΒΕ Αθηνών

Διαβάστε παρακάτω την κοινή δήλωση του Τομεάρχη Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξη Χαρίτση, και των αναπληρωτών τομεαρχών Γιάννη Σαρακιώτη & Χάρη Μαμουλάκη, για τα ευρήματα της έρευνας του ΕΒΕ Αθηνών:

“Τα ευρήματα της έρευνας του Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, τα οποία και δημοσιεύθηκαν χτες, συνιστούν την καλύτερη απόδειξη της ανεπάρκειας της Κυβέρνησης στην ουσιαστική στήριξη της οικονομίας. Την ώρα που η αγορά, η μικρομεσαία επιχειρηματικότητα και η ελληνική κοινωνία κλυδωνίζονται από τις δυσμενείς συνέπειες της πανδημίας. Την ώρα που κομβικής σημασίας επαγγελματικοί κλάδοι της ελληνικής οικονομίας, όπως η εστίαση και ο τουρισμός, καλούνται να λειτουργήσουν χωρίς να έχουν λάβει εγκαίρως κάποια ουσιαστική ενίσχυση ρευστότητας.

Την ώρα που η ελληνική κοινωνία, από 1η Ιουνίου έρχεται αντιμέτωπη με το νέο Πτωχευτικό Κώδικα, ο οποίος ψηφίστηκε αποκλειστικά από τους Βουλευτές της Ν.Δ. Την ώρα που ο κόσμος της εργασίας, υφίσταται έναν πρωτοφανή εμπαιγμό και μία ολομέτωπη επίθεση σε θεμελιώδεις κατακτήσεις του, η Κυβέρνηση νίπτει τας χείρας της μπροστά στις ανεξέλεγκτες αυξητικές πληθωριστικές τάσεις και την υπέρογκη αύξηση των τιμών σε βασικά προϊόντα.

Όλο αυτό το διάστημα η Κυβέρνηση, αγνοούσε τις παραινέσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, των υπολοίπων κομμάτων και των παραγωγικών φορέων, για άμεση και ουσιαστική στήριξη της ελληνικής οικονομίας και της κοινωνίας. Οι προσχηματικοί πανηγυρισμοί στελεχών της και η καλλιέργεια ενός κλίματος τεχνητής ευημερίας, για να κρυφτεί η αναποτελεσματικότητα τους, απέχουν από την πραγματικότητα.

Η στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων, καθώς και η διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής, μπορεί να εξασφαλιστεί μέσα από την ουσιαστική οικονομική ρευστότητα, αλλά και μέσα από την αναθεώρηση των εφαρμοζόμενων πολιτικών και την εμπιστοσύνη σε ένα πραγματικά προοδευτικό σχέδιο διακυβέρνησης με επίκεντρο τον κόσμο της παραγωγής και της υγιούς επιχειρηματικότητας, τον κόσμο της πραγματικής εργασίας και το νέο ανθρώπινο δυναμικό που κυοφορεί νέες και καινοτόμες ιδέες που χρειάζεται το αύριο.”

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Που γίνονται δωρεάν rapid test για κορονοϊό, Τρίτη 7/2

Ενημερωθείτε για τους δωρεάν ελέγχους-rapid tests για κορονοϊό στη Λαμία. Με βάση το πρόγραμμα του ΕΟΔΥ για …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *