Παρασκευή , 23 Φεβρουαρίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Γ. Συκιώτης: “Χρόνια πολλά στην Δημοτική Κοινότητα Μώλου – Με τη βοήθεια της Παναγίας μας, θα αντέξουμε την πολυεπίπεδη δοκιμασία”

Ο Δήμαρχος Δήμου Καμένων Βούρλων Γιάννης Συκιώτης έκανε την παρακάτω δήλωση με αφορμή την σημερινή μεγάλη θρησκευτική εορτή και τον Μώλο που σήμερα γιορτάζει:

“Ο καθαρώτατος Ναός του Σωτήρος, η πολυτίμητος παστάς και Παρθένος, το ιερόν θησαύρισμα της δόξης του Θεού, σήμερον εισάγεται, εν τω οίκω Κυρίου, την χάριν συνεισάγουσα, την εν Πνεύματι Θείω˙ ην ανυμνούσιν Άγγελοι Θεού˙ Αύτη υπάρχει σκηνή επουράνιος»

Η είσοδος της Παναγίας μας στο Ναό αποτελεί κορυφαίο γεγονός στο Θεϊκό σχέδιο της σωτηρίας του ανθρώπου. Η Θεοτόκος εισέρχεται στα Άγια των Αγίων, εκεί όπου άπαξ του ενιαυτού εισήρχετο ο Αρχιερεύς για να προσφέρει το θυμίαμα και παραμένει εκεί μέχρι λίγο τον Ευαγγελισμό της, υπό του Αρχαγγέλου Γαβριήλ.

Η Ορθόδοξη Εκκλησία μας, τιμά σήμερα την Θεομητορική αυτή εορτή, διαφορετικά από άλλες χρονιές. Η σημασία της εορτής αυτής ωστόσο παραμένει μεγάλη και ιερή. Αποτελεί την βάση και την αρχή για όλη την μετέπειτα ζωή της Θεοτόκου, καθώς επίσης και για την σωτηρία του ανθρωπίνου γένους.Με τη βοήθεια και τη χάρη της Παναγίας μας, θα αντέξουμε την πολυεπίπεδη δοκιμασία, και εύχομαι όλοι μας να είμαστε υγιείς.

Ακολουθήστε μας  στο facebook

Χρόνια πολλά σε όλους και ιδιαιτέρως στην Δημοτική Κοινότητα του Μώλου, όπου υπό άλλες περιστάσεις θα εορτάζαμε με τη λαμπρότητα, που αρμόζει και θα προσευχόμασταν στον Ιερό Ναό των Εισοδίων της Θεοτόκου. Ελπίζω του χρόνου να είμαστε όλοι μαζί.”

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Μητρόπολη Πειραιώς: «Εκτός Εκκλησίας» οι βουλευτές που ψήφισαν τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Την πρωτοβουλία ανέλαβε ο Μητροπολίτης Σεραφείμ, ο οποίος έκανε και τη σχετική εισήγηση Να διακοπεί …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *