Παρασκευή , 2 Ιουνίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

“Για να ζουν οι συνταξιούχοι μας με αξιοπρέπεια”

 

Δελτίο Τύπου της υποψήφιας Βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Π.Σ Βασιλικής Λάζου

Για να ζουν οι συνταξιούχοι μας με αξιοπρέπεια

Κάθε φορά που συζητάμε με τους εκπροσώπους των συνταξιούχων του νομού μας πάντα νιώθω ιδιαίτερα τυχερή γιατί, αφενός γίνομαι κοινωνός της συσσωρευμένης εμπειρίας τους, αφετέρου η αγωνιστικότητα και η μαχητικότητά τους, αποτελούν πρότυπα για τις νεότερες γενιές.
Έτσι, στις συναντήσεις μου με τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Συνταξιούχων του Δημοσίου Φθιώτιδας κ. Χρήστο Γράβαλο και τα μέλη (τον Αντιπρόεδρο κ. Ζαχαρία Πράπα, τη Γραμματέα κ. Αμαλία Σανίδα – Παπαδοπούλου και τον κ. Ηλία Σπυρόπουλο) αλλά και με τον Πρόεδρο του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Φθιώτιδας – Ευρυτανίας κ. Γιάννη Παπαδημητρίου και μέλη του (το Γενικό Γραμματέα κ. Αθανάσιο Ντίνο, τον Αντιπρόεδρο κ. Ηλία Υφαντή, τον Ταμία κ. Ευάγγελο Μέρρα και τον αναπληρωτή Γραμματέα κ. Ηλία Τσιαβό) είχα την χαρά να ενημερωθώ για την αγωνιστική τους πορεία καθώς και για τις θέσεις και προτάσεις τους.

Από την πλευρά μου, αναφέρθηκα στην εξαπάτηση των συνταξιούχων από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία ήρθε στην εξουσία με ψεύτικες υποσχέσεις ότι θα πάρουν τα αναδρομικά τους μετά την απόφαση του ΣτΕ για τις παράνομες περικοπές της κυβέρνησης Σαμαρά και, αντί να επιστρέψει τις περικοπές για τα δώρα και τις επικουρικές συντάξεις, επέστρεψε μόνο για τις κύριες συντάξεις στερώντας από τους συνταξιούχους 2,5 δις ευρώ. Ταυτόχρονα, με την κατάργηση της 13ης σύνταξής τους, που είχαμε χορηγήσει το 2019, τούς στέρησε μέσα στην τετραετία άλλα 4.5 δις ευρώ.

Η δέσμευσή μας, η δέσμευση του ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ., είναι πως εντός των πρώτων 50 ημερών της προοδευτικής διακυβέρνησης θα επαναφέρουμε τη 13η σύνταξη: πλήρη για συντάξεις έως 500 ευρώ και ποσοστιαία για τα ανώτερα κλιμάκια και χορήγηση της αύξησης του 7,5% για το 2023 σε όλους τους συνταξιούχους, ανεξαρτήτως της ύπαρξης προσωπικής διαφοράς.

Δεσμευόμαστε ακόμα:
*για την επιστροφή των αναδρομικών σε τρεις ετήσιες δόσεις,
*για αφορολόγητο στα 10.000 ευρώ,
*για τερματισμό της αδικίας με την προσωπική διαφορά,
*για δωρεάν πρόσβαση στη δημόσια υγεία για όλους,
*για αναβάθμιση του ΕΣΥ, του ΕΟΠΥΥ και των Τοπικών Μονάδων Υγείας,
*για αύξηση του αναπηρικού επιδόματος κατά 20%, εξασφάλιση προσωπικού φροντιστή ή βοηθού για 70.000 ωφελούμενους και εργαλεία αξιοπρέπειας (τεχνητά μέλη, αμαξίδια κ.λπ) σε όλους τους δικαιούχους χωρίς επιβαρύνσεις.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ανοικτή η αυλή του il Postino στην Σπερχειάδα!!! Η καλύτερη έξοδος για φαγητό, ποτό και ψυχαγωγία!

  Ήρθε ο Ιούνης και όπως κάθε χρόνο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, το il …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *