Ακολουθήστε μας στο facebook

Κ. Αποστολόπουλος: «Πρώτη η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας στην κατασκευή φωτοβολταϊκού πάρκου ενεργειακού συμψηφισμού σε ΤΟΕΒ, σε όλη την Ελλάδα»      

 

Στο Καρπενήσι πραγματοποιήθηκε χθες, Τρίτη 09 Μαΐου 2023, η Τακτική Συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδα, η οποία διεξήχθη ταυτόχρονα μέσω τηλεδιάσκεψης και μεταδόθηκε ζωντανά από το κανάλι της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας στο YouTube.

Σε συνέχεια της ερώτησης που τέθηκε περί προθέσεων της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών συστημάτων στα αποστραγγιστικά κανάλια των ΤΟΕΒ, ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας & Αλιευτικής Πολιτικής Κων/τίνος Αποστολόπουλος απάντησε:

«Οι προθέσεις της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας βεβαίως και είναι προς την κατεύθυνση αυτή και αυτό αποδεικνύεται από τα πεπραγμένα μας, μιας και είμαστε η πρώτη Περιφέρεια που έχουμε ήδη ανάδοχο για την κατασκευή του πρώτου και μοναδικού για τα επόμενα χρόνια φωτοβολταϊκού πάρκου ενεργειακού συμψηφισμού σε ΤΟΕΒ, σε όλη την Ελλάδα.

Από τον Ιούνιο του 2016 όταν για πρώτη φορά ανέλαβα Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας με Περιφερειάρχη τον Κώστα Μπακογιάννη, πρότεινα αυτό το έργο και ξεκίνησε μια τιτάνια προσπάθεια για να φτάσουμε στο σημερινό αποτέλεσμα, διότι δεν υπήρχε νομικό πλαίσιο που να δίνει την δυνατότητα στα ΤΟΕΒ να προχωρήσουν σε τέτοιες δράσεις. Κι ενώ στόχος μας ήταν η κατασκευή πέντε Φ/Β πάρκων για τα πιο ενεργοβόρα ΤΟΕΒ της Φθιώτιδας, εξαιτίας των αναρίθμητων δυσκολιών που αντιμετωπίσαμε όλα αυτά τα χρόνια, έφτασε στο τέλος μόνο το ΤΟΕΒ Μεξιατών.

Στο πρόσφατο Οικονομικό Forum των Δελφών, οι Περιφερειάρχες Θεσσαλίας και Ηπείρου ανέδειξαν το θέμα των Φ/Β στα ΤΟΕΒ λέγοντας ότι θέλουν να προχωρήσουν σε κατασκευή, αλλά τα δίκτυα είναι κορεσμένα για τα επόμενα χρόνια. Εμείς το καταφέραμε, γιατί ακολουθήσαμε τον μόνο σωστό δρόμο αθόρυβα και μεθοδικά, δίνοντας τη τεχνογνωσία στους επόμενους. Ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός την κατάλληλη στιγμή χρηματοδότησε το έργο και υπογράψαμε προγραμματική σύμβαση με το ΤΟΕΒ Μεξιατών τον Μάρτιο του 2022.

Παρότι όλοι συμφωνούμε για την χρησιμότητα του έργου, υπήρξαν και πολέμιοι, με αποτέλεσμα να μην ολοκληρωθεί το έργο έως σήμερα, το οποίο θα οδηγούσε σε μηδενικό κόστος άντλησης για το 2023 και περίπου 60% λιγότερο συνολικό κόστος άρδευσης. Σε όλη αυτή την διαδρομή υπήρχαν όμως και αυτοί που πίστεψαν στην ιδέα αγωνίστηκαν για την υλοποίηση και τους οφείλω τουλάχιστον ένα ευχαριστώ».

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Διακοπές ρεύματος στο Δήμο Καμένων Βούρλων, 15/6

Προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος το Σάββατο 15.06.24 στο Δήμο Καμένων Βούρλων   Το Σάββατο 15.06.24 λόγω …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *