Δευτέρα , 26 Φεβρουαρίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Στο παρά ένα…νομοθετική τροποποίηση (;), για να “σωθούν” αυτοδιοικητικοί που δεν τακτοποίησαν τα χρέη τους…

 

Κουίζ: Τώρα που θα πιάσουν την καρέκλα της εξουσίας, θα έρθουν νέα τοπικά χαράτσια για πέντε χρόνια;

Σύμφωνα με πληροφορίες του www.fonografos.net στη Βουλή ακούγεται εντόνως ότι μπορεί να κατατεθεί νομοθετική τροποποίηση – και ίσως την Δευτέρα  11/12/2023, διότι οι νέες Δημοτικές Αρχές ορκίζονται προσεχώς πριν τις 1/1/2024 – στο παρα ένα,  σχετικά με τους αιρετούς που έχουν οφειλές στο οικείο Δήμο τους και έχουν εκλεγεί.

Που δεν είναι λίγοι, πρόκειται για τουλάχιστον 1.450 στην ελληνική επικράτεια. Αυτοί  κατάφεραν να πιέσουν την Βουλή….

Υπενθυμίζουμε πως με βάση το Νόμο 4804/2021 επίπτουν σε  έκπτωση, εκλεγμένοι που οφείλουν άνω των 300€ σε δήμους και δεν τα είχαν τακτοποιήσει  μέσα σε ένα δεκαήμερο από την ανακήρηξη τους στα Πρωτοδικεία.

Οι προφανώς μεγάλες πιέσεις από τουλάχιστον 1.450 νεοεκλεγείς  – περίπου τόσοι σε όλη την Ελλάδα- ως άλλοι κομματάρχες, που είχαν το κώλυμα με τις οφειλές σε Δήμο, φαίνεται να το “προσπερνούν” αφού η  νομοθετική τροποποίηση θα αναφέρει ότι πρέπει να έχουν ρυθμίσει ή εξοφλήσει οφειλές έως την “εγκατάσταση της Δημοτικής Αρχής”. Όπως ακριβώς σημειώνεται ισχύει για τις Περιφερειακές Εκλογές.

Εδώ όμως γεννιούνται ζητήματα που θα σταθούμε στο ηθικό μέρος τους που αφορούν την πολιτική γενικότερα του τόπου.

Στην ουσία, στα τόσα άτομα πανελλαδικώς,  που γνώριζαν ή έστω όφειλαν να γνωρίζουν την σχετική εγκύκλιο, καταφέρνουν να ξεπεράσουν τον “σκόπελο” των οφειλών για να βρίσκονται στην εξουσία, όπως κάποτε (βλέπε) με το ένα αυτόματο διαζύγιο… Καλώς και το επιτυχγάνουν αλλά τι γίνεται συγκριτικά με τους απλούς δημότες που  έχουν χρέη; Τότε δεν τυγχάνουν τέτοιων ευνοϊκών καταστάσεων αλλά γίνονται τα χρέη τους άμεσα και προβλεπόμενα απαιτητά και τους “κυνηγάνε” να πάρουν τα χρήματα με δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και αφαίρεση χρημάτων …. Υπάρχουν συγκεκριμένες περιπτώσεις,  όπως πήραν χρήματα απο επαγγελματία από τραπεζικό λογαριασμό του  που μάλιστα ο οικείος Δήμος του χρώσταγε χρήματα από ανατεθείσες εργασίες και είχαν δεσμευτεί ομόφωνα σε Δ.Σ. για συμψηφισμό.  Αλλά ποτέ δεν έγινε συμψηφισμός, η υφαρπαγή έγινε στον επαγγελματία και όσα του χρωστάνε,  ακόμα να τα πάρει….

Και ένα άλλο ηθικό ζήτημα είναι ότι αποκαλύπτεται ότι κάποιοι που είναι  στην εξουσία, έχουν σημαντικά χρέη, δεν είναι συνεπείς προφανώς για πολύ καιρό στις υποχρεώσεις,  ενώ την ίδια στιγμή ζητούν από τους όλους τους πολίτες  να πληρώνουν με το “γράμμα του νόμου”  και οι ίδιοι κάνουν ακόμα κατασχέσεις κλπ. με βάση όσα προβλέπονται.

Εάν και εφόσον  ψηφιστεί η συγκεκριμένη νομοθετική τροποποίηση, γίνεται από την μεγάλη πίεση των 1. 450  αρχόντων της  τοπικής αυτοδιοίκησης – με πρωτιές σε ψήφους- που ξέρουν καλά πως  να ελλίσονται  και να εκμεταλλεύονται την δύναμη από τις  ψήφους των δημοτών… Φανταστείτε αν οι πολίτες συνολικά ενωμένοι ασκούσαν πίεση για ζητήματα τους τι θα μπορούσαν να επιτύχουν!

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στην προμήθεια συστημάτων κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης του Κολυμβητηρίου προβαίνει ο Δήμος Καρπενησίου

Στην προμήθεια συστημάτων κλειστού κυκλώματος τηλεόρασης και αναλώσιμων για τις ανάγκες του Κολυμβητηρίου προβαίνει ο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *