Πέμπτη , 2 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Γιάννης Οικονόμου: “Η κρισιμότητα της επόμενης πολιτικής επιλογής”

Η ομιλία του βουλευτή Φθιώτιδας και Κυβερνητικού εκπροσώπου στην Πολιτική Ακαδημία της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη

“Συνεχίζουμε τον αγώνα μας με αφοσίωση, σεμνότητα και σεβασμό στον πολίτη, διορθώνοντας τις αδυναμίες μας και τα λάθη μας, τα οποία είναι αναπόφευκτα για όποιον δρα και επιχειρεί να αλλάξει τα πράγματα. Οι πολίτες καλούνται να διαλέξουν ποια Ελλάδα θέλουν.

Χρειάζεται να μεταφέρουμε στην κοινωνία, σε κάθε χώρο δημιουργίας και υπευθυνότητας, ότι η επόμενη εκλογική διαδικασία θα καθορίσει το μέλλον της Ελλάδας για αρκετές δεκαετίες. Οι σπόροι ανάπτυξης και προόδου που φυτέψαμε δεν πρέπει να ξεραθούν. Οποιοσδήποτε δισταγμός, οποιαδήποτε ανάσχεση, θα είναι επιζήμια, μπορεί και καταδικαστική για την πατρίδα.

Είναι ανάγκη, από την πρώτη κάλπη, να δοθεί σαφές μήνυμα αυτοδυναμίας, ώστε να μην ενθαρρυνθούν κύκλοι αποσταθεροποίησης και να μην επιτραπούν διακινδυνεύσεις στην οικονομία και τα εθνικά θέματα. Και κυρίως χρειάζεται πάντοτε να έχουμε συναίσθηση ότι το αύριο βρίσκεται στις επιλογές που κάνουμε σήμερα.

Η υποβάθμιση της ποιότητα ζωής των πολιτών, το μεταναστευτικό, η κρίση της δημοκρατίας κ.ά. δεν γίνεται να αντιμετωπιστούν με τη μεταπολιτική λογική των κομμάτων – επιχειρήσεων και των ευκαιριακών πολιτικών σχηματισμών αγανάκτησης, διαμαρτυρίας και αντίδρασης. Τα προβλήματα δεν ξεπερνιούνται με την προσθήκη πολιτικών αδιεξόδων. Σε ένα κόσμο που στροβιλίζεται επικίνδυνα, χρειάζονται κόμματα με στέρεα θεμέλια στην ιστορία και την κοινωνία”.

Με πολύ μεγάλη χαρά συμμετείχα στην #Πολιτική_Ακαδημία της Νέας Δημοκρατίας, στη #Θεσσαλονίκη, έναν θεσμό που νιώθω σαν παιδί μου, καθώς πρωτοργανώθηκε το 2016 από τον Πολιτικό Σχεδιασμό της ΝΔ, του οποίου είχα την τιμή να είμαι Γραμματέας. Η φύση της Πολιτικής Ακαδημίας ταιριάζει με ανταλλαγή απόψεων για θέματα ιδεολογικά, αξιακά, εφαρμοσμένης πολιτικής, στάσης απέναντι σε σύγχρονα προβλήματα και παγκόσμιες τάσεις.

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Οικονομική Επιτροπή Δ. Μακρακώμης: Ξανά τα ψηφιακά υδρόμετρα στο… τραπέζι

Πραγματοποιήθηκε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Μακρακώμης  στις 31/1/2023  με 13 θέματα να είναι στην …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *