Σάββατο , 13 Απριλίου 2024
Ακολουθήστε μας στο facebook

Γιάννης Οικονόμου: Ιδιαίτερα σημαντική η απόφαση του ΣτΕ για τους παραγωγούς ελιάς Καλαμών στη Φθιώτιδα

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας και πρ. Υπουργός κ. Γιάνηης Οικονόμου  για την πολύ θετική εξέλιξη αναφορικά με την ελιά Καλαμών:

“Ιδιαίτερα σημαντική είναι η απόφαση του ΣτΕ για τους παραγωγούς ελιάς Καλαμών στη Φθιώτιδα, αλλά και στην υπόλοιπη χώρα. Μπαίνει με αυτό τον τρόπο οριστικά τέλος στην αβεβαιότητα που είχε παρατηρηθεί το προηγούμενο διάστημα.

Με την απόφαση αυτή, το ΣτΕ διασφαλίζει τη συνέχεια των ελληνικών εξαγωγών της επιτραπέζιας ελιάς Καλαμών, κρίνοντας ότι η Υπουργική Απόφαση νόμιμα καταχώρισε την ονομασία Kalamata olives, ως συνώνυμο της ποικιλίας ελιάς Καλαμών. Πλέον, αίρονται οι κίνδυνοι και τα προβλήματα για τις εξαγωγές του 99,7% των ελληνικών επιτραπέζιων ελιών της ποικιλίας “Καλαμών/Καλαμάτα”.

Η απόφαση αυτή έχει ιδιαίτερη αξία για την περιοχή της Λοκρίδας και όχι μόνο, που η παραγωγή της ελιάς Καλαμών αποτελεί σχεδόν μονοκαλλιέργεια.

Μετά την απόφαση αυτή που αποσαφηνίζει οριστικά το τοπίο ως προς το καθεστώς εξαγωγής, οφείλουμε να εργαστούμε με σχέδιο και μεθοδικότητα για να δώσουμε μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία στο προϊόν και να ενισχύσουμε με κάθε τρόπο την εξωστρέφεια του πρωτογενή μας τομέα.”

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Εκδήλωση Επαγγελματικού προσανατολισμού – “Χτίζω το μέλλον μου. Επιλέγω σπουδές και επάγγελμα”

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Λαμιέων, Σάββατο 13.04.2024, 17: 30 Ο Εξωραϊστικός …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *