Σάββατο , 26 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Guardian – Μετάλλαξη Όμικρον: Εντοπίστηκε παραλλαγή που δεν ανιχνεύεται με μοριακά τεστ!

Ανησυχία προκαλεί ότι για τη μετάλλαξη Όμικρον, όπως έγινε γνωστό, οι επιστήμονες εντόπισαν μια νέα μετάλλαξη που δεν μπορεί να ανιχνευθεί με τα μοριακά τεστ που χρησιμοποιούνται για την διάγνωση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian που καταγράφει το newsit.gr η παραλλαγή αυτή έχει πολλές κοινές μεταλλάξεις με την Όμικρον, αλλά στερείται μιας συγκεκριμένης γενετικής τροποποίησης που επιτρέπει στις εργαστηριακές δοκιμές PCR να χρησιμοποιηθούν για να βρεθεί το κρούσμα.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα η νέα παραλλαγή δεν ανιχνεύεται ως τέτοια από τους ελέγχος με μοριακό τεστ η με πιο απλά λόγια δεν επιτρέπει στους επιστήμονες να την διαχωρίσουν από την παραλλαγή Όμικρον, όπως αυτή μας είναι γνωστή μέχρι τώρα.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο FACEBOOK

Η παραλλαγή εντοπίστηκε για πρώτη φορά ανάμεσα στα δείγμα που ελήφθησαν στη Νότια Αφρική, στην Αυστραλία και στον Καναδά και η ανακάλυψη αυτή οδήγησε τους επιστήμονες να διαχωρίσουν την γενεαλογία της B.1.1.529, σε BA.1 (η μετάλλαξη Όμικρον που ξέρουμε) και σε BA.2 (νεότερη παραλλαγή).

Όπως αναφέρει ο Guardian σχεδόν τα μισά από τα μηχανήματα εργαστηριακών ελέγχων στη Βρετανία αναζητούν τρία γονίδια στον κορονοϊό ώστε να τον εντοπίσουν. Όμως η μετάλλαξη Όμικρον όπως και η Άλφα εμφανίζονται θετικές μόνο σε κάποια από αυτές και αυτό γιατί έχουν μια γενετική αλλαγή.

Να σημειωθεί πως ο διευθυντής στο Ινστιτούτο Γενετικής στο Πανεπιστήμιο του Λονδίνου, καθηγητής Φρανσουά Μπαλού τονίζει πως σχεδόν το 6% των 709 περιπτώσεων της «Όμικρον» που έχουν καταχωριστεί στην βάση γονιδιωμάτων ανήκουν νέα αυτή παραλλαγή.

Πηγή: newsit.gr

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Ο Δ. Τρικκαίων συγκεντρώνει παιχνίδια και στηρίζει παιδιά οικογενειών με οικονομικές δυσχέρειες

Μπορεί η πανδημία να διέκοψε τη δράση, αλλά ο Δήμος Τρικκαίων συνεχίζει να στηρίζει παιδιά …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *