Παρασκευή , 22 Σεπτεμβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

“Η διαχείριση εκ μέρους της πολιτείας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση, απαξιώνει πλήρως τον θεσμό και τον καθιστά δέσμιο των κομμάτων”

 

*Γράφει ο Κώστας Μαστροκώστας

 

“Σύμφωνα με την τελευταία απογραφή του 2021, ο Δήμος Μακρακώμης έχει 13553 μόνιμο πληθυσμό που πιθανόν στην πραγματικότητα είναι πιο λίγος.

Στις επερχόμενες εκλογές οι υποψήφιοι και των τριών Συνδυασμών είναι περίπου 600. Αν διαιρέσουμε, θα δούμε ότι αντιστοιχεί ένας υποψήφιος για 23 κατοίκους στους οποίους συμπεριλαμβάνονται οι υπερήλικες που αφθονούν στην περιοχή και τα ανήλικα μικρά παιδιά.

Αυτός ο συνωστισμός υποψηφίων εκτός του ότι καταντάει κωμικός έχει και στοιχεία τραγικού σε ότι αφορά τον εκλογικό νόμο αφού η νομοθεσία απαιτεί υπερπληθώρα υποψηφίων για την κατάρτιση ψηφοδελτίου το οποίο για να συγκροτηθεί θα πρέπει να συμμετέχουν οικογένειες ολόκληρες.

Αυτή η διαχείριση εκ μέρους της πολιτείας για την Τοπική Αυτοδιοίκηση απαξιώνει πλήρως τον θεσμό και τον καθιστά δέσμιο των κομμάτων κυρίως αυτών της εξουσίας αφού για την συγκέντρωση του στρατού των υποψηφίων απαιτείται η άνωθεν δύναμη και παρέμβαση την ίδια ώρα που μικρές ομάδες δημοτών ή και μεμονωμένοι αποκλείονται παντελώς από τις εκλογές που κατά τα άλλα πρέπει να εκφράζουν την τοπική κοινωνία.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό βεβαίως τον πρώτο λόγο έχουν οι έχοντες τα περισσότερα πρωτοδεύτερα ξαδέρφια, τις περισσότερες κουμπαριές, την κομματική εύνοια και βεβαίως την καλύτερη φωτογένεια σε υπαίθρια τραπέζια πανηγυριών. Για προγράμματα και προτάσεις βέβαια, ούτε λόγος…”

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Που γίνονται δωρεάν rapid tests για κορονοϊό, 22/9/2023

  Ενημερωθείτε για τους δωρεάν ελέγχους-rapid tests για κορονοϊό στη Λαμία. Με βάση το πρόγραμμα …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *