Πέμπτη , 28 Σεπτεμβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Η εκδήλωση τιμής και μνήμης στην “Καλύβα Στεφανή” στη Σπερχειάδα, από ΚΚΕ και ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ [ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟ]

Παρουσία κόσμου, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 4 Ιουνίου 2023 και ώρα 12.00μ.μ, η Τομεακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ και το Παράρτημα Λαμίας της ΠΕΑΕΑ – ΔΣΕ, η εκδήλωση τιμής και μνήμης στην Καλύβα του Στεφανή στη Σπερχειάδα.

Το παρών στην εκδήλωση έδωσε για πρώτη φορά ο Γ.Γ. του ΚΚΕ, κ. Δημήτρης Κουτσούμπας. Μεταξύ άλλων, τόνισε πως  «το ΚΚΕ δεν θα σταματήσει, αλλά θα μπει περισσότερο μπροστά από εδώ και πέρα για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων, των αποζημιώσεων». Επίσης σημείωσε:

«Σήμερα, εδώ από τη Σπερχειάδα, από την Καλύβα του Στεφανή όπου ξεκίνησε ο ένοπλος λαϊκός αγώνας του ΕΑΜ – ΕΛΑΣ θέλουμε να στείλουμε μήνυμα ότι το ΚΚΕ δεν θα σταματήσει, αλλά θα μπει περισσότερο μπροστά από εδώ και πέρα για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων, των αποζημιώσεων, τόσο για το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο όσο και για τις τεράστιες καταστροφές που υπέστη η πατρίδα μας, οι υποδομές της, τα εγκλήματα κατά της ανθρώπινης ζωής από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, αλλά και τη λεηλασία της πολιτιστικής μας κληρονομιάς. Γι’ αυτό χρειάζεται πολύ πιο δυνατό ΚΚΕ, για να είναι δυνατός ο ίδιος ο λαός».

Ομιλίες πραγματοποίησαν οι κ.κ. Μπασδέκης Κώστας και Ηλίας Σχοινής, Έγινε επίσης απαγγελία αποσπάσματος από το ποίημα του Γιάννη Ρίτσου με τίτλο: «Το υστερόγραφο της δόξας», από το στέλεχος του ΚΚΕ, Κατερίνα Τσέλιου.

Αμέσως μετά έγινε κατάθεση στεφάνων στο άγαλμα του καπετάνιου του ΕΛΑΣ, Άρη Βελουχιώτη, από τον Δημήτρη Κουτσούμπα εκ μέρους της ΚΕ του ΚΚΕ, τον Νίκο Χαλιώτη, πρόεδρο του παραρτήματος Λαμίας της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ και τον Βασίλη Γεωργίου, γραμματέα του ΤΣ Φθιώτιδας της ΚΝΕ.

Με την ολοκλήρωση της εκδήλωσης στην Καλύβα του Στεφανή, ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, επισκέφθηκε το νεκροταφείο Σπερχειάδας, όπου κατέθεσε λουλούδια στο κενοτάφιο αγωνιστών της ΕΑΜικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, οι οποίοι δολοφονήθηκαν από δυνάμεις του αστικού στρατού και παρακρατικούς, στο τέλος του 1949.

Αξιοσημείωτη παράλειψη στο πλαίσιο των τιμητικών αυτών εκδηλώσεων,  ήταν ότι δεν έγινε φέτος κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Άρη Βελουχιώτη στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης στη Σπερχειάδα.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν επίσης ο Κώστας Γιαννάκος, ανθυποπυραγός ε.α., πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος, υποψήφιος βουλευτής Επικρατείας του ΚΚΕ, ο Κώστας Μπασδέκης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας, η Ανδριάνα Μπαφούτσου, γραμματέας της ΤΕ Φθιώτιδας και υποψήφια βουλευτής Φθιώτιδας, ο Χρήστος Πάσουλας, μέλος της ΕΠ Αν. Στερεάς και Εύβοιας και υποψήφιος βουλευτής Φθιώτιδας, η Δήμητρα Γεροκούδη, μέλος της ΤΕ Φθιώτιδας και υποψήφια βουλευτής Φθιώτιδας, ο Θανάσης Αδάμ, δημοτικός σύμβουλος Λαμιέων και υποψήφιος δήμαρχος Λαμιέων με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και ο Κώστας Σκαρλάτος, δημοτικός σύμβουλος Μακρακώμης με τη «Λαϊκή Συσπείρωση».

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

10ο MyKTEO Φθινοπωρινό Ράλλυ (30 Σεπτεμβρίου-1 Οκτωβρίου) – To Rallye επιστρέφει στον …φυσικό του χώρο

Επίλογος στην Ιτέα Η On Sale Rally Team και το πλήρωμά της, Γιώργος Κεχαγιάς-Χρήστος Κουζιώνης, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *