Ακολουθήστε μας στο facebook

Η Eurobank ανάμεσα στους πρωτοπόρους πανευρωπαϊκά στη μείωση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου

Η Eurobank συγκαταλέγεταιστηλίσταEurope’s Climate Leaders των Financial Times.

Η διεθνούς κύρους εφημερίδα συμπεριέλαβε την Τράπεζα ανάμεσα στις εταιρείες που ξεχωρίζουν σε πανευρωπαϊκό επίπεδο για τις επιδόσεις τους αναφορικά με την προστασία του περιβάλλοντος.

Πιο αναλυτικά, οι FinancialTimes δημοσιοποίησαν ένα κατάλογο με τις 600 εταιρείες με έδρα την Ευρώπη και με κατώτατο όριο εσόδων τα €40 εκατ. το 2022 που έχουν επιτύχει τη μεγαλύτερη μείωση της έντασης των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου (GHG) και έχουν αναλάβει περαιτέρω δεσμεύσεις σχετικά με το κλίμα. Oι αναλυτές βαθμολόγησαν τις εταιρείες αναφορικά με τη διαφάνεια υποβολής εκθέσεων Scope 1 και Scope 2 για το διάστημα 2017-2022, την ετήσια μείωση της έντασης των εκπομπών κατά τουλάχιστον 3% κατά την 5ετή περίοδο μεταξύ 2017 και 2022, τη βαθμολογία CDPκαι τη διαφάνεια στις εκθέσεις εκπομπών Scope 3.

Η συμμετοχή τηςEurobankστη λίστα με τις κορυφαίες ευρωπαϊκές εταιρείες για τις πρωτοβουλίες προστασίας του περιβάλλοντος επισφραγίζει τη δέσμευση της Τράπεζας για ανάληψη δράσεων που προωθούν αποτελεσματικά τη βιωσιμότητα με στόχο τη συλλογική ευημερία.

Η Eurobank υλοποιεί πλέγμα δράσεων που στοχεύουν στην προστασία του περιβάλλοντος και τη βιωσιμότητα και συμμετέχει ενεργά σε διεθνούς κύρους αξιολογήσεις με στόχο την ανάδειξη της συνεχούς βελτίωσης της περιβαλλοντικής, κοινωνικής και διοικητικής επίδοσής της, την αναβάθμιση των σχετικών γνωστοποιήσεων και την περαιτέρω ενίσχυση της εμπιστοσύνης της επενδυτικής κοινότητας στις πρακτικές της.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Τράπεζα το 2023 επέδειξε αξιοσημείωτες βελτιώσεις σε σύγκριση με το 2022 σε σημαντικές αξιολογήσεις Sustainability, όπως στο CDP όπου βελτιώθηκε 2 βαθμίδες από D σε B.

Είναι ενδεικτικό ότι η Eurobank είναι η πρώτη ελληνική τράπεζα που έχει λάβει για δεύτερη διαδοχική χρονιά τη σημαντική διάκριση“TheBest Bank for SustainableFinance in Greece for2024”, από το διεθνούς κύρους περιοδικό Global Finance, το οποίο την κατατάσσει μεταξύ των τραπεζών με τις καλύτερες επιδόσεις παγκοσμίως στις βιώσιμες χρηματοδοτήσεις.

Μπορείτε να δείτε τις διακρίσεις της Eurobank  εδώ

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Διακοπή ρεύματος σε χωριά του Δομοκού

Ενημερωθείτε για τις προγραμματισμένες διακοπές ρεύματος στη Φθιώτιδα Η ενημέρωση από τον Δήμο Δομοκού για …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *