Δευτέρα , 28 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Η Eurobank χορηγός της τελετής απονομής του διεθνούς Βραβείου «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» & του νέου θεσμού «Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης Θεοφανώ»

H Eurobank είναι ενεργός υποστηρικτής του διεθνούς κύρους και εμβέλειας Βραβείου «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ», το οποίο απονεμήθηκε την Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021,στο ζευγάρι των επιστημόνων που ανέπτυξε το πρώτο εμβόλιο ενάντια στον κορωνοϊό, τους δρ.UğurŞahin&δρ.ÖzlemTüreci, σε ειδική τελετή που διοργανώθηκε στο εμβληματικό μνημείο της Ροτόντας στη Θεσσαλονίκη, παρουσία της Α.Ε. της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου και κορυφαίων προσωπικοτήτων από την Ευρώπη.

Η Eurobank υποστηρίζει επίσης και το νέο θεσμό που εγκαινιάζει, φέτος, η Διοικούσα και Συμβουλευτική Επιτροπή του Ιδρύματος Θεοφανώ, τη «Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης Θεοφανώ», με θέμα «Εξασφαλίζοντας την ευημερία του αύριο μέσω της Επιστήμης», που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου.

Στηνεκδήλωση απονομής του βραβείου χαιρετισμό απηύθυνε η Α.Ε. Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ σύντομες ομιλίες πραγματοποίησαν οι Πρόεδροι της Διοικούσας και Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ιδρύματος, κ.κ. Σταύρος Ανδρεάδης και HermanCountVanRompuy, αντιστοίχως, ενώ η φετινή βράβευση έφερε στη Θεσσαλονίκη το σύνολο σχεδόν των μελών της Συμβουλευτικής Επιτροπής και του Συμβουλίου Διοίκησης του Βραβείου από όλη την Ευρώπη. Ανάμεσα σε αυτούς ήταν η MaryMcAleese, π. Πρόεδρος της Ιρλανδίας, η TarjaHalonen, π. Πρόεδρος της Φινλανδίας, η RitaSüssmuth, π. Πρόεδρος της Γερμανικής Βουλής, και ο SirIvanRogers, π.Πρεσβευτής της Αγγλίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε ο Υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας-Θράκης, κ. Σταύρος Καλαφάτης, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Ζέρβας,ενώ την παρουσίαση της τελετής απονομής έκανε ο δημοσιογράφος και Διευθυντής της εφημερίδας Καθημερινή, κ. Αλέξης Παπαχελάς.Το φετινό Βραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ»εστιάζει στην καίρια θέση της επιστήμης στην κοινωνίακαι απονεμήθηκε σε μια πανηγυρική τελετή, χορηγός της οποίας ήταν και φέτος η Eurobank.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank, κ. Φωκίων Καραβίας, δήλωσε:

«Το Βραβείο «Αυτοκράτειρα Θεοφανώ» τιμά φέτος δύο επιστήμονες που με πείσμα και επίμονη έρευνα μας χάρισαν το πρώτο εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, σώζοντας χιλιάδες ζωές και ενισχύοντας την ελπίδα για τον έλεγχο της πανδημίας, συντομότερα.. Πρόκειται για ένα επίτευγμα που ταυτίζεται απολύτως με τις αξίες που πρεσβεύει το Βραβείο, το οποίο θεσπίστηκε με σκοπό να τιμά και να αναδεικνύει πρόσωπα και θεσμούς που συμβάλλουν στην ενίσχυση του κοινού καλού και της βελτίωσης της ζωής όλων. Η Eurobank ταυτίζεται έμπρακτα με τις αξίες που αναδεικνύει ο νέος θεσμός και επιδιώκει, σταθερά, μέσω της καθημερινής επιχειρηματικής της πρακτικής και ενός πολυεπίπεδου πλέγματος δράσεων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, να είναι χρήσιμη για τις κοινωνίες των χωρών στις οποίες έχει παρουσία.».

Οι δύο επιστήμονες που βραβεύθηκαν ήταν κεντρικοί ομιλητές και στην πρώτη «Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης Θεοφανώ», της νέας πρωτοβουλίας του ΙδρύματοςΘεοφανώ που πραγματοποιήθηκε με τη χορηγία της Τράπεζας, για πρώτη φορά την Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου, στην Αίθουσα Αιμίλιος Ριάδης, στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης, και την οποία χαιρέτισε ο κ. Μαργαρίτης Σχοινάς, Αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την Προώθηση του Ευρωπαϊκού Τρόπου Ζωής.Στο διάλογο συμμετείχαν κορυφαίες προσωπικότητες από την Ευρώπη, μέλη της Συμβουλευτικής Επιτροπής του Ιδρύματος, μεταξύ αυτών η κα Mary McAleese, π. Πρόεδρος της Ιρλανδίας και Καθηγήτρια Παιδείας, Θρησκείας &Δικαίου στο Πανεπιστήμιο της Γλασκόβης, η κα Maria LuisaPoncela, π. Υφυπουργός Εμπορίου και Γενική Γραμματέας Έρευνας, Τεχνολογίας & Καινοτομίας της Ισπανίας, ο κ. Γιώργος Πρεβελάκης, Ομότιμος Καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Paris-Sorbonne και η καChiaraSaraceno, Επίτιμο Μέλος CollegioAlberto στο Πανεπιστήμιο του Τορίνο. Τη συζήτηση συντόνισε ο Καθηγητής StefanSchepers, Μέλος της Διοικούσας Επιτροπής του Ιδρύματος Θεοφανώ. Στόχος του νέου θεσμού«Συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης Θεοφανώ» είναι να εξελιχθεί σε ένα πάνελ συζήτησης πάνω σε καίρια θέματα που θα απασχολήσουν την ανθρωπότητα τις επόμενες δεκαετίες.

Από την ίδρυσή του, το Ίδρυμα «Βραβεία Αυτοκράτειρα Θεοφανώ»έθεσε ως στόχο την αναγνώριση ατόμων και οργανισμών για τη συνεισφορά τους στην κατανόηση και την ενδυνάμωση της σύγχρονης Ευρωπαϊκής Ιδέας, καθώς και στην κοινωνική ευημερία, την πρόνοια και τη βελτίωση της ζωής όλων. Το πρώτο Βραβείο απονεμήθηκε, το 2020, στο πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών της Ευρωπαϊκής Ένωσης “ERASMUS”.

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Εκτοξεύτηκε 25% η τιμή του λαδιού: Στα 5,45-6 ευρώ το λίτρο

Εκτοξεύτηκε και η τιμή του ελαιόλαδου, με παραγωγούς και καταναλωτές να δίνουν μάχη να αντιμετωπίσουν …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *