Τρίτη , 29 Νοεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Η Eurobank στηρίζει την επιχειρηματική καινοτομία

Προκήρυξη 9ου κύκλου Προγράμματος egg – enter•grοw•go

Ξεκινά ο 9ος κύκλος της πλατφόρμας eggStart-Up του Προγράμματος egg – enter•grοw•go, που σχεδίασε και υλοποιεί η Eurobank σε συνεργασία με τοCorallia του Ε.Κ. Αθηνά, από το 2013, για την υποστήριξη της νέας, καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

Το egg ενδυναμώνει περαιτέρω το ρόλο του ως ο πιο ολοκληρωμένος επιχειρηματικός επιταχυντής (start-upaccelerator) στην Ελλάδα.

Ενισχύει το πλέγμα στήριξης προς την καινοτόμο επιχειρηματικότητα, με προοπτική επενδυτικής ανάπτυξης και εμπορικής δραστηριοποίησης, αξιοποιώντας τη σύγχρονη δομή του με τις διακριτές αλλά συμπληρωματικές πλατφόρμες eggStart-UpκαιeggScale-Upενώ, ανταποκρίνεται στις ιδιαίτερες συνθήκες της πανδημίαςCovid-19 και αξιοποιεί σύγχρονα, ψηφιακά εργαλεία για την απρόσκοπτη λειτουργία του και την επιχειρηματική ανάπτυξη των συμμετεχόντων.

Ο Γενικός Διευθυντής Marketing& Εταιρικής Επικοινωνίας Ομίλου Eurobank& Πρόεδρος της Συντονιστικής Επιτροπής του Προγράμματος, κ. ΜιχάληςΒλασταράκης, δήλωσεσχετικά: «Στα οκτώ χρόνια από την ίδρυσή του, το egg αναβαθμίζεται διαρκώς και στηρίζει πολλές νέες επιχειρήσεις να ενδυναμώσουν το επιχειρηματικό τους πλάνο και να αναπτυχθούν εμπορικά. Με τις διακριτές πλατφόρμες eggStart-Up και eggScale-Up, παρέχουμε πολυεπίπεδη υποστήριξη σε νέους επιχειρηματίες με καινοτόμες ιδέες σε όλα τα στάδια της επιχειρηματικής τους ανάπτυξης, ενισχύοντας τη δυναμική διασύνδεσής τους με τις αγορές και διεθνείς φορείς για την προσέλκυση των απαραίτητων κεφαλαίων. Η Eurobank συμβάλει ενεργά στην ανάπτυξη του οικοσυστήματος της καινοτομίας στη χώρα, συνεργάζεται με την Πολιτεία, για τη βελτίωση του θεσμικού του πλαισίου και την ανάδειξη της υγιούς επιχειρηματικότητας, στηρίζοντας την εξωστρέφεια και την διεθνοποίησήτης.».

Στο νέο, δωδεκάμηνης διάρκειας, 9ο κύκλο, στον οποίο μπορεί να συμμετάσχουνομάδες ατόμων ή μεμονωμένα άτομα -είτε έχουν ήδη συστήσει εταιρεία, είτε όχι- που έχουν ορισμένη επιχειρηματική ιδέα:
 Εντατικοποιείται και συστηματοποιείται περαιτέρω η καθοδήγηση των επιχειρηματικών ομάδων που θα ενταχθούν,με στόχο την επιτάχυνση της υλοποίησης των επιχειρηματικών τους σχεδίων, αξιοποιώντας στο μέγιστο το σύνολο των δυνατοτήτων και παροχών που προσφέρει η πλατφόρμα Start-Up. Οι επιχειρηματικές ομάδες που θα προκριθούν θα βοηθηθούν, αρχικά, στη σύσταση εταιρείας, εφόσον δεν το έχουν ήδη πράξει και, στη συνέχεια, με κριτήριο το στάδιο ωριμότητας του επιχειρηματικού τους σχεδίου, θα ομαδοποιηθούν και θα ενταχθούν σε διαφορετικέςροές επιχειρηματικής επιτάχυνσης,εντός της πλατφόρμας Start-Up, με αντίστοιχα προσαρμοσμένα επιχειρηματικά ορόσημα (milestones), ακόμη και σε μηνιαία βάση. Στόχος είναι να εντοπιστούν οι πραγματικές τους ανάγκες, ακόμη,όμως, και να επιδιώξουν συνέργειες με τους άλλους συμμετέχοντες ως μέλη ενός αναπτυξιακού «οικοσυστήματος», ενισχύοντας τις πιθανότητες μετέπειτα χρηματοδότησης.

 Δήλωση συμμετοχής μπορεί να υποβληθεί με επιχειρηματικό σχέδιο που αφορά σε οποιονδήποτε οικονομικό κλάδο. Ενθαρρύνονται, ωστόσο, ιδιαίτερα επιχειρηματικά σχέδια σε ανταγωνιστικούς κλάδους, όπως είναι, για παράδειγμα,οι τεχνολογίες 5G,ολοκληρωμένες λύσεις στα πρότυπα ESG (EnvironmentSocialGovernment) αλλά και σχέδια που αξιοποιούν πολυετή ερευνητική δραστηριότητα ή κάνουν ευρεία χρήση καινοτομιών σε τομείς όπως, η Τεχνητή Νοημοσύνη, Big Data, Κυβερνοασφάλεια, Τουριστικές Τεχνολογίες & Σύγχρονες Υπηρεσίες, Fintech, Ρομποτική, Εικονική / Επαυξημένη Πραγματικότητα, Βιομηχανία 4.0, Βιοτεχνολογία, Ιατρικές Τεχνολογίες και Μέθοδοι, Αγροτική Τεχνολογία, Περιβαλλοντικές Τεχνολογίες, Ενέργεια, Εκπαίδευση – Σύγχρονες Μέθοδοι και Εργαλείακ.ά.

 Παρέχεται χρήσιμηδέσμη χρηματοδοτικών επιλογών για την αξιοποίηση διαφορετικών καναλιών χρηματοδότησης:
Δυνατότητα μικροχρηματοδότησηςστο πλαίσιο του ευρωπαϊκού προγράμματος EASI και σε συνεργασία με την AFI (ActionFinanceInitiative) στα στάδια «εκκόλαψης» εντός του egg.
Δάνεια κεφαλαίου κίνησης και δάνεια για επενδύσεις.
Δυνατότητα διασύνδεσης για πρόσβαση σε άντληση κεφαλαίων μέσω των τριών (3) funds, Velocity.Partners, Uni.fund και BigPiVentures του EquiFund, της επενδυτικής πλατφόρμας που επενδύει σε νεοφυείς εταιρείες και λειτουργεί υπό την αιγίδα και χρηματοδότηση του Ευρωπαϊκού Ταμείου Επενδύσεων (EIF).

 Ενισχύεται τοΠρόγραμμα Εξωστρέφειας για τις εταιρείες που θα ενταχθούν, όπως επίσης και οι δράσεις διασύνδεσής τους με την πραγματική οικονομία, μέσω ενεργειών που δρομολογεί το egg και πρωτοβουλιών τις οποίες αναλαμβάνει με αναγνωρισμένους εγχώριους και διεθνείς φορείς.

Οι υποψηφιότητες για συμμετοχή στο egg – enter•grow•goμπορούν να υποβληθούν από τη Δευτέρα, 22 Φεβρουαρίου 2021, στις12:00, μέχρι τη Δευτέρα, 10 Μαΐου 2021, στις 15.00, ενώ το πρώτο OpenDay διενεργείται,διαδικτυακά, την Τετάρτη, 3Μαρτίου 2021, στις 17.00.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν περαιτέρω πληροφορίες στην ιστοσελίδα του egg – enter•grοw•go. www.theegg.gr._

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Σπανάκι: Πώς να το τρώμε για να μη «χαθούν» οι βιταμίνες του

Όταν μιλάμε για το σπανάκι, σίγουρα τα πρώτα φαγητά που μας έρχονται στο μυαλό είναι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *