Σάββατο , 24 Φεβρουαρίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

«Η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Οικονομικών παρακολουθούν αμέτοχοι την υποβάθμιση της Φθιώτιδας»

Να παρέμβει η Κυβέρνηση και συγκεκριμένα το Υπουργείο Οικονομικών στο σχεδιαζόμενο «λουκέτο» που επιδιώκεται να μπει στο κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας στη Μαλεσίνα Φθιώτιδας και σε άλλα σαράντα (40) καταστήματα σε όλη τη χώρα, ζητούν με ερώτησή τους 41 Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία και ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Αναπληρωτής Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων με αρμοδιότητα την Έρευνα & Τεχνολογία, Γιάννης Σαρακιώτης.

Όπως αναφέρουν στην ερώτησή τους οι Βουλευτές του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., ο σχεδιασμός της Διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας συνιστά αρνητική εξέλιξη, η οποία προκαλεί έντονο προβληματισμό στους πολίτες των πόλεων, ειδικά των επαρχιακών όπως αυτή της Μαλεσίνας, όπου η πρόσβαση σε κάποιο άλλο υποκατάστημα είναι αδύνατη και ιδίως για τους ηλικιωμένους, αφού απαιτεί την κατοχή ιδιωτικού μεταφορικού μέσου. Επιπροσθέτως, όπως αναφέρουν οι ερωτώντες Βουλευτές, το κλείσιμο όλων αυτών των υποκαταστημάτων έρχεται να προστεθεί σε μια σειρά ενεργειών και γεγονότων, που όχι μόνο δε συμβάλλουν στην υποσχόμενη από την Κυβέρνηση ανάπτυξη, αλλά αντίθετα οδηγούν την Ελλάδα και κυρίως την περιφέρεια στην αποανάπτυξη και τον μαρασμό.

Υπενθυμίζεται ότι, το προηγούμενο χρονικό διάστημα απέναντι στις κοντόφθαλμες ενέργειες πιστωτικών ιδρυμάτων που συνιστούν μία ακόμη ένδειξη της τροχιάς υποβάθμισης στην οποία έχει περιέλθει από τον Ιούλιο του 2019 η Φθιώτιδα, ανελήφθησαν οι παρακάτω ενδεικτικά αναφερόμενες πρωτοβουλίες από τον κ. Σαρακιώτη:

  • στις 22 Ιανουαρίου 2020, εστάλη επιστολή προς τον Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου, Μη Εκτελεστικό Σύμβουλο της Τράπεζας Eurobank Ergasias A.E. και Αντιπρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών (Ε.Ε.Τ.), για την αναστολή της λειτουργίας του υποκαταστήματός της στην Αταλάντη Φθιώτιδας.
  • στις 28 Ιανουαρίου 2020, εστάλη επιστολή προς την Ελληνική Ένωση Τραπεζών (Ε.Ε.Τ.), εκφράζοντας την πλήρη αντίθεση της τοπικής κοινωνίας της Μαλεσίνας Φθιώτιδας απέναντι στην πρόθεση της Τράπεζας Πειραιώς να αναστείλει τη λειτουργία του υποκαταστήματός της στην περιοχή.
  • στις 5 Φεβρουαρίου 2020 εστάλη επιστολή προς το Μη Εκτελεστικό Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου της Τράπεζας Πειραιώς και Πρόεδρο του Διοικητικού Συμβουλίου στην Ελληνική Ένωση Τραπεζών (Ε.Ε.Τ.) για την εγκατάσταση μηχανήματος αυτόματων συναλλαγών (ΑΤΜ) στην Ελάτεια.
  • στις 9 Ιουλίου 2020, κατατέθηκε αναφορά για το Υπουργείο Οικονομικών στη Βουλή, με την οποία εκφράστηκε η αντίδραση φορέων της περιοχής απέναντι στην αναστολή λειτουργίας του καταστήματος της Τράπεζας Πειραιώς στην περιοχή της Σπερχειάδας του Δήμου Μακρακώμης.
Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Φθιώτιδα: Αρχιερατικό τρισάγιο για την 28χρονη Ελπίδα, θύμα της τραγωδίας στα Τέμπη…

Φθιώτιδος Συμεών: «Οι ψυχές των θυμάτων περιμένουν απαντήσεις..» Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδας   κ. Συμεών μετέβη …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *