Κυριακή , 5 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δομοκού για την Επιστρεπτέα Προκαταβολή

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΔΟΜΟΚΟΥ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΕΙΠΕ – ΞΕΙΠΕ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ κ. ΣΤΑΪΚΟΥΡΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΟΜΟΚΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΕΠΤΕΑ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ 4!

Υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα αποδεικνύεται ότι έδινε ο υπουργός κ. Σταϊκούρας όταν έλεγε σε υπεύθυνους του Δήμου Δομοκού, σε κοινοτάρχες αλλά και σε αγρότες της περιοχής Ξυνιάδας ότι θα διορθώσει την αδικία σε βάρος τους με τη μη συμπερίληψή τους στους δικαιούχους της επιστρεπτέας προκαταβολής 4, παρ’ ότι υπέστησαν τεράστια καταστροφή – τη δεύτερη μέσα στην ίδια καλλιεργητική περίοδο – από τα πλημμυρικά φαινόμενα που προκάλεσε ο Ιανός στις καλλιέργειές τους και παρ’ ότι ο Δήμος Δομοκού κηρύχτηκε από την πρώτη στιγμή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης από την Γ. Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. (Σημειωτέον ότι ο υπουργός διαπίστωσε «ιδίοις όμμασιν» το μέγεθος της καταστροφής, όταν δυο τρεις μέρες μετά την εκδήλωση του Ιανού επισκέφτηκε τον Άγιο Στέφανο και αντίκρισε ένα πολύ μεγάλο τμήμα της Λίμνης Ξυνιάδας πλημμυρισμένο).

Ο κ. υπουργός στα τέλη του Νοέμβρη, όταν οι αγρότες της περιοχής διαπίστωσαν ότι αποκλείονταν από την επιστρεπτέα προκαταβολή 4, καθησύχαζε τους ίδιους και τους τοπικούς παράγοντες λέγοντάς τους ότι θα βρει έναν τρόπο να άρει την αδικία σε βάρος τους στην επιστρεπτέα προκαταβολή 5.

Αυτό όμως δεν έγινε και αποδείχτηκε ότι οι υποσχέσεις του υπουργού ήταν «φούμαρα» και δόθηκαν τότε για να αποφύγει τις αντιδράσεις τους.

Οι αγρότες της περιοχής Ξυνιάδας και όλου του Δήμου Δομοκού, (γιατί καταστροφές από τον Ιανό συνέβησαν σε ολόκληρο το Δήμο), πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματά τους και να καταδικάσουν την πολιτική που ακολουθείται από τη σημερινή αλλά και τις προηγούμενες κυβερνήσεις σε βάρος τους.

Να απαιτήσουν την ένταξή τους στην επιστρεπτέα προκαταβολή και την ολοκληρωτική κάλυψη των ζημιών που υπέστησαν στις καλλιέργειές τους αλλά και την κατασκευή έργων υποδομής (αντιπλημμυρικών και αποστραγγιστικών), ώστε να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοια φαινόμενα και να μην πηγαίνει ο κόπος τους κάθε χρονιά χαμένος.

Καλούμε το Δήμο Δομοκού να παρέμβει κι αυτός και να ζητήσει από τον υπουργό να κάνει τουλάχιστον το στοιχειώδες: Να τηρήσει τις υποσχέσεις του για την επιστρεπτέα προκαταβολή 4.

Δομοκός 16.01.20121

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Καμένα Βούρλα: Με πολύ κόσμο ο ετήσιος χορός του Σωματείου Παραγωγών Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών

Ετήσιος χορός και κοπή πίτας από το Σωματείο Παραγωγών Επαγγελματιών Πωλητών Λαϊκών Αγορών Δήμου Καμένων …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *