Κυριακή , 3 Δεκεμβρίου 2023
Ακολουθήστε μας στο facebook

Η Λαϊκή Συσπείρωση Καμένων Βούρλων για τη ΛΑΡΚΟ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Το δεύτερο δεκαήμερο του Νοέμβρη ετοιμάζεται η κυβέρνηση της ΝΔ να «βγάλει στο σφυρί» και να παραδώσει τη ΛΑΡΚΟ – ένα «χρυσωρυχείο» για την ελληνική οικονομία- στα χέρια των ιδιωτών. Ολοκληρώνει έτσι  το έγκλημα όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων που συνειδητά και συστηματικά απαξίωσαν μία επιχείρηση στρατηγικής σημασίας.

Η τελευταία τροπολογία της κυβέρνησης προβλέπει την εκποίηση της περιουσίας της, του εργοστασίου στη Λάρυμνα και των μεταλλείων της. Από την άλλη, οι αγώνες των εργαζομένων εντείνονται για τη διασφάλιση της λειτουργίας της, αλλά και των θέσεων εργασίας, έχοντας μάλιστα ένα ευρύ κύμα συμπαράστασης και στήριξης εργαζομένων, φορέων και σωματείων άλλων κλάδων.

Είναι αδιαμφησβήτητο γεγονός ότι ο ιδρώτας και το αίμα των εργαζομένων της, η ανυποχώρητη πάλη τους και η αλληλεγγύη του εργαζόμενου λαού έχουν κρατήσει όρθια τη ΛΑΡΚΟ μέχρι σήμερα. Καθυστέρησαν σημαντικά πολιτικές προθέσεις και πρακτικές, βρώμικα σχέδια υπονόμευσης από «λυτούς και δεμένους» στην Ελλάδα και στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Πρόκειται για μια επιχείρηση στρατηγικής σημασίας, που κατέχει μοναδικά μεταλλεύματα, αλλά και τεχνογνωσία, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Θα μπορούσε να λειτουργήσει ως βασικός πυλώνας της ελληνικής οικονομίας, εάν υπηρετούσε τα συμφέροντα και τις ανάγκες των εργαζομένων. Ωστόσο, ο καπιταλιστικός τρόπος παραγωγής και η λογική του κέρδους, την οδηγεί -ανεξαρτήτως των παραγωγικών δυνατοτήτων- σε εκποίηση ή κλείσιμο, προς όφελος μεγάλων μονοπωλιακών επιχειρηματικών ομίλων.

Οι δυνάμεις της Λ.Σ. Κ. Βούρλων δώσαμε και συνεχίζουμε να δίνουμε το μαχητικό «παρών» στην προσπάθεια των εργατών της ΛΑΡΚΟ  και των κατοίκων της γύρω περιοχής να κρατήσουν την επιχείρηση ανοιχτή, για να μην ξεριζωθούν σε περίπτωση που κλείσει, για να μην παραδοθεί ο ορυκτός πλούτος της χώρας στους ιδιώτες.

Εκφράζουμε την πλήρη αντίθεσή μας στο κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ, στην πώλησή της, στην αλλαγή του παραγωγικού της χαρακτήρα. Απαιτούμε να μην εκκαθαριστεί η επιχείρηση, αλλά να μείνει ανοιχτή. Να χρηματοδοτηθεί. Να εκσυγχρονιστεί. Να διασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας. Να μη χαθεί ούτε ευρώ από όσα δικαιούνται οι εργαζόμενοι. Να εφαρμοστούν και να αναβαθμιστούν οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας. Να παραμείνει ζωντανή η Λοκρίδα και η ευρύτερη περιοχή. Να βρίσκουν δουλειά τα παιδιά και τα εγγόνια μας, μέχρι να πάρουν τα ίδια τα κλειδιά της οικονομίας στα χέρια τους και να κάνουν κουμάντο στον πλούτο που θα παράγουν.

Καλούμε, τέλος, τη Δημοτική Αρχή Κ. Βούρλων και την Αντιπολίτευση να πάρουν θέση εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στα αιτήματα και στον αγώνα των εργαζομένων για να μείνει η επιχείρηση ανοιχτή, να ορθοποδήσει και να παραμείνει σαν οικονομικός πνεύμονας της Λοκρίδας, της Στερεάς, της χώρας.

ΚΑΜΕΝΑ ΒΟΥΡΛΑ              06/11/2020

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Κουρά μοναχού από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας κ. Συμεών, στην Ιερά Μονή Αγάθωνος

Ο νέος Μοναχός έλαβε το όνομα Δαμασκηνός Ημέρα χαρμόσυνη η 2α Δεκεμβρίου για το μοναστήρι …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *