Κυριακή , 10 Δεκεμβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λοκρών για την εγκατάσταση αιολικών πάρκων στην περιοχή

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΟΚΡΩΝ

Αταλάντη 8/11/2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

          Η εγκατάσταση των αιολικών πάρκων στο Δήμο μας δεν είναι καινούριο ζήτημα. Είναι συνέπεια μιας μακρόχρονης πολιτικής που εφαρμόζεται σ’ όλα τα κράτη – μέλη της ΕΕ απ’ τα τέλη της δεκαετίας του ’90 για την προώθηση της «απελευθέρωσης» της αγοράς της ηλεκτρικής ενέργειας.

          Στην Κοινότητα της Τραγάνας γίναμε μάρτυρες του πώς αντιλαμβάνονται την προστασία του περιβάλλοντος οι εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο με την αλόγιστη κοπή των  δένδρων για την εγκατάσταση μιας και μόνο ανεμογεννήτριας στο περιαστικό δάσος του χωριού. Να φανταστούμε δηλαδή το μέγεθος της καταστροφής αν εγκατασταθούν κι άλλες.(Παραθέτουμε φωτογραφίες από τους κορμούς δένδρων που στοιβάζονται στο γήπεδο της Τραγάνας).

         Οι εταιρείες το σίγουρο είναι ότι λειτουργούν για να εξασφαλίσουν τα κέρδη τους και σύμφωνα με τους νόμους του αστικού κράτους που είναι κομμένοι και ραμμένοι στα μέτρα τους. Μάλιστα για να μας ξεγελάσουν, μοιράζουν «χάντρες» και «καθρεφτάκια» στους «ιθαγενείς». Λένε δηλαδή ότι θα φτιάξουν το χωριό, ότι τα κομμένα δέντρα θα τα μοιράσουν σε φτωχές και άπορες οικογένειες. Να σε κάψω Γιάννη να σε αλείψω  λάδι δηλαδή. Αλήθεια ποια δέντρα θα μοιράσουν; Αυτά που ανήκουν ούτως ή άλλως στο λαό μας; Αυτά που ξεπάστρεψαν για τα κέρδη τους; Υπάρχει ποτέ περίπτωση να βρεθεί αντάλλαγμα για να ισοσταθμιστεί ένα έγκλημα; Γιατί το έγκλημα που συντελείται δεν είναι μόνο εις βάρος του περιβάλλοντος. Είναι εις βάρος συνολικά της ζωής μας αφού με την περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ενέργειας ο λαός του τόπου μας αλλά και συνολικά της χώρας μας όχι μόνο δεν θα απολαύσει φθηνό, ποιοτικό, άφθονο ρεύμα αλλά θα έρθει αντιμέτωπος με αυξήσεις τιμών, περισσότερα εμπόδια στην πρόσβαση στην ενέργεια. Γι’ αυτό, το μεγάλο ερώτημα είναι ένα: ενέργεια από ποιον και για ποιον;

 Η Δημοτική Αρχή σε ρόλο Πόντιου Πιλάτου δεν ενημέρωσε ούτε το Κοινοτικό Συμβούλιο της Τραγάνας, για τις εργασίες και την έκταση της αποψίλωσης των δένδρων και την καταστροφή του δάσους για την οποία έβαλαν την υπογραφή τους και οι αρμόδιες Δασικές  Υπηρεσίες. Κάνουν ότι μπορούν είτε να αποκρύπτουν είτε να παρουσιάζουν ως φιλολαϊκές τις επιδιώξεις εταιρειών που ουδεμία σχέση έχουν με τα συμφέροντα και τις ανάγκες του λαού. Στο μέλλον και όταν θα έχει ολοκληρωθεί το έγκλημα ίσως κάνουν  φιέστα διαμαρτυρίας όπως αυτή για την μεταφορά του Π.Κ . Αταλάντης στις εγκαταστάσεις της ΝΕΑΣ ΟΔΟΥ στον κόμβο της Σκάλας Αταλάντης.

       Η ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΟΚΡΩΝ απαιτεί να σταματήσουν οι εργασίες αποψίλωσης του δάσους για την εγκατάσταση της ανεμογεννήτριας και με την ευθύνη του Κοινοτικού Συμβουλίου να πραγματοποιηθεί με το τέλος της καραντίνας  ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ των κατοίκων της Τραγάνας.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΛΟΚΡΩΝ

352 00 Αταλάντη Λοκρίδας – τηλ. 6975785187, 2233080817 – emaill.s.lokron@gmail.com

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Κοινή ανακοίνωση Αστυνομικών Ενώσεων Φθιώτιδας-Στερεάς Ελλάδας: “Δεν είμαστε αναλώσιμοι”

  ΕΝΩΣΗ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΝΩΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Ως πρωτοβάθμιες …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *