Τρίτη , 3 Οκτωβρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λοκρών για τις εξελίξεις στη ΛΑΡΚΟ

Αταλάντη 12/10/2020

  ANAKOINΩΣΗ

   Τον Νοέμβρη του 2019 με ανακοίνωση μας λέγαμε ότι κατά την γνώμη μας οι εξελίξεις στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ θα είναι αρνητικές, όχι μόνο για τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ αλλά για ολόκληρη την περιοχή της Λοκρίδας και τα λαϊκά στρώματα στους νομούς Φθιώτιδας, Βοιωτίας, Ευβοίας και γενικότερα.

Η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε το κλείσιμο της ΛΑΡΚΟ. Τον Οκτώβριο πραγματοποιεί δυο διαγωνισμούς για την εκποίηση της, χωρίς να διασφαλίζει την συνέχεια της λειτουργία της, χωρίς να διασφαλίζει ούτε  μία θέση εργασίας. Ανακοίνωσε  τη δημιουργία «κοινωνικού ταμείου» και την απόλυση όλων των εργαζομένων, «μονίμων» και εργολαβικών. Μετά από 56 χρόνια λειτουργίας κλείνουν τη ΛΑΡΚΟ χωρίς να εγγυώνται  αν αυτό θα είναι οριστικό ή προσωρινό.

Οι εργαζόμενοι μέσα από μαζικές γενικές συνελεύσεις, ως συνέχεια των κινητοποιήσεων που πραγματοποίησαν όλο το προηγούμενο διάστημα, δηλώνουν ότι, από την εργασία τους, είτε αυτή είναι σε γραφεία, είτε σε μεταλλεία, είτε στο εργοστάσιο, δεν θα τους βγάλει κανείς .Σε αυτή τη βάση και με αυτό το περιεχόμενο, επιμένοντας από την πλευρά τους να σταματήσει η ιδιωτικοποίηση – εκποίηση της ΛΑΡΚΟ γιατί πριν ακόμα αυτήν πραγματοποιηθεί οι επιπτώσεις είναι ολοφάνερες, για αυτό αποφάσισαν κινητοποίηση και συγκέντρωση το Σάββατο 17 Οκτώβρη 2020 στις 11:00 το πρωί στο εργοστάσιο της Λάρυμνας.

   Ως ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ απαιτούμε από την Δημοτική Αρχή να εγκρίνει την μίσθωση λεωφορείων σε περίπτωση που χρειαστεί να μεταφερθούν συμπολίτες μας για συμπαράσταση στην απεργιακή συγκέντρωση του Σαββάτου στο εργοστάσιο της Λάρυμνας.

Θεωρούμε αναγκαίο να συμμετέχουμε στην κινητοποίηση  εκφράζοντας έτσι την αλληλεγγύη μας στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Τέλος  απευθύνουμε κάλεσμα σε γενικό ξεσηκωμό τον  Λοκρικό  λαό να στηρίξει τον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, και να αντισταθεί στις πολιτικές που απαξίωσαν συνειδητά την στρατηγικής σημασίας επιχείρηση ΛΑΡΚΟ και ερημώνουν τον τόπο μας.

Οι ΔΗΜΟΤΙΚΟΙ  ΚΑΙ  ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΙ  ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ

                                           Της ΛΑΪΚΗΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ  ΛΟΚΡΩΝ

        

       

 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Φθιώτιδα: Έκλεψαν από σπίτι, πάνω από 2.000€ και χρυσαφικά

  Δύο συλλήψεις για ληστεία σε σπίτι στο Δομοκό Από Αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λαμίας …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *