Τρίτη , 6 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λοκρών για τις συνεδριάσεις που γίνονται διά περιφοράς

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΛΟΚΡΩΝ

Κα Πρόεδρε

Με την επιστολή αυτή θέλουμε να εκφράσουμε την αντίθεση μας στην απαράδεκτη τακτική, των συνεδριάσεων δια περιφοράς .Με τον τρόπο αυτό υποβαθμίζεται παραπέρα ο ρόλος του Δημ. Συμβουλίου, καταργώντας την ουσιαστική συζήτηση, ευτελίζοντας τα θέματα της ημερήσιας διάταξης. Επιπλέον απαξιώνεται τους Δημοτικούς Συμβούλους που χρειάζεται να κάνουν ερωτήσεις, να ενημερωθούν και να τοποθετηθούν για σοβαρά ζητήματα πέρα από τα θέματα που έρχονται προς συζήτηση στο Δημ. Συμβούλιο.

Μετά από πέντε (5) συνεδριάσεις με την εφαρμογή της τηλεδιάσκεψης επανέρχεστε στην δια περιφοράς συνεδρίαση, την ώρα που με την πείρα που έχει αποκτηθεί θα έπρεπε να συμμετέχουν και οι πρόεδροι των Κοινοτικών Συμβουλίων, ακόμη και να παρακολουθούν τις συνεδριάσεις οι πολίτες του Δήμου μας.
Με βάση την θέση μας αυτή καταγγέλλουμε την απαράδεκτη αυτή τακτική, απέχοντας από την εν λόγω διαδικασία .Θέλουμε όμως να θέσουμε ορισμένα ζητήματα τόσο στους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους όσο και στον λαό του Δήμου μας.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση θέλουμε να εκφράσουμε τα πιο βαθειά και ειλικρινή συλλυπητήρια στους συγγενείς και τις οικογένειες των συμπολιτών μας που έχασαν την μάχη με τον κορονοϊό και να ευχηθούμε από καρδιάς ,γρήγορη ανάρρωση σε όσους νοσούν, υγεία και δύναμη κατά την επιστροφή τους στην καθημερινή τους ζωή.

Με αφορμή το τραγικό αυτό γεγονός να υπενθυμίσουμε στους συμπολίτες μας, ότι από την αρχή της πανδημίας παρά τις παραινέσεις μας, η Δημ. Αρχή ποτέ δεν προκάλεσε ουσιαστικό ολοκληρωμένο διάλογο στο Δημ. Συμβούλιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας στον τόπο μας.
Έτσι μένει στο απυρόβλητο από τις συζητήσεις στα Δημ. Συμβούλια η διαχρονική απαξίωση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας και η αποδυνάμωση του Κ.Υ.Αταλάντης. Το ίδιο βέβαια οι ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς,καθαρίστριες στις σχολικές μονάδες και ο ανύπαρκτος έλεγχος στους χώρους δουλειάς για την τήρηση των μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού. Απέναντι σε όλα αυτά η Δημ. Αρχή ευλογεί τα γένια της εκθειάζοντας τα κυβερνητικά μέτρα «που αποδίδουν», δηλαδή τον εγκλεισμό και την χρήση μάσκας. Αναμασά την καραμέλα της προσωπικής ευθύνης, κουνά το δάχτυλο στο λαό και την νεολαία, λες και στον τόπο αυτό δεν υπάρχει κυβέρνηση, περιφέρεια, δήμος. Φαίνεται πως για τα τραγικά αποτελέσματα της πανδημίας και στον Δήμο μας την ευθύνη για όλους αυτούς φέρουν μόνο οι πολίτες.

Θέλουμε επίσης να ενημερώσουμε το Δημ. Συμβούλιο και το λαό της περιοχής μας ότι τρείς συμπολίτες μας σύρονται σε δίκη στις 25/5/2021 στο τριμελές πλημμελειοδικείο Λαμίας.Πρόκειται για τους Σαρηγιάννη Σωτήρη, Νικολόπουλο Αλέκο και Σωτηρία Γουρνά, με την κατηγορία ότι από κοινού και κατόπιν συναπόφασης έβλαψαν ξένο ολικό πράγμα ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, από την εταιρεία «Ιωάννης Κ. Τζελέπης Ιχθυοκαλλιέργειες-Ιχθυεμπορία ΑΕ».

Για την ιστορία να θυμίσουμε ότι η εταιρεία προχώρησε στην μετεγκατάσταση τον Ιούλη του 2019 της μονάδας της στην θέση Πράσινα Νερά στον κόλπο της Λάρυμνας στη μόνη ελεύθερη και κατάλληλη παραλία για μπάνιο για τους κατοίκους της Λάρυμνας. Στις 29/7/2019 ο λαός της Λάρυμνας με μεγάλη και δυναμική κινητοποίηση απομάκρυνε τους κλωβούς και ελευθέρωσε την παραλία.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση στο Δημοτικό και Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και στις συνελεύσεις των κατοίκων είχαμε αντιταχθεί στα σχέδια της εταιρείας και δεσμευθεί ότι θα είμαστε όπως και το κάναμε με όλες τις δυνάμεις μας, στο πλευρό του λαού της Λάρυμνας και τους αγώνες του. Σήμερα μεταφέρουμε την ομόφωνη απόφαση του Κοινοτικού Συμβουλίου της Λάρυμνας αλλά και την στήριξη των τοπικών συλλόγων και φορέων της περιοχής και ζητάμε από την Δημ Αρχή να στηρίξει νομικά τους συνδημότες μας, να παραστεί και να βοηθήσει στην μετακίνηση όσων επιθυμούν στα δικαστήρια της Λαμίας.

Τέλος θέλουμε να κάνουμε μια μικρή αναφορά στον φετινό εορτασμό της Εργατικής Πρωτομαγιάς, όπου πρέπει να βρει τους εργαζόμενους στην πρώτη θέση της μάχης απέναντι στο νέο αντεργατικό έκτρωμα της κυβέρνησης.
Ένα νομοσχέδιο που έρχεται να πατήσει πάνω σε όλους τους αντεργατικούς νόμους, που έχουν ψηφίσει διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις, τσακίζοντας «και με τον νόμο» τα τελευταία δικαιώματα των εργαζομένων, όπως του οχταώρου και της συνδικαλιστικής δράσης.

Ένα νομοσχέδιο όπου στόχος είναι να δώσει ένα επιπλέον εφόδιο στα χέρια της εργοδοσίας για μείωση του εργασιακού κόστους, αυξάνοντας κατακόρυφα το ποσοστό του κέρδους της.
Με αυτή την βαρβαρότητα και την χυδαία υπεράσπιση της από βολεμένους και καλοπληρωμένους του συστήματος δεν χωρά κανένας συμβιβασμός .Οι εργοδότες θέλουν τους εργαζόμενους ανοργάνωτους, τα σωματεία αδύναμα, ή ακόμη καλύτερα κάτω από τον έλεγχό τους .Ένας δρόμος υπάρχει αυτός του οργανωμένου αγώνα της συλλογικής δράσης, για την διεκδίκηση καλύτερων όρων ζωής και δουλειάς με βάση τις σύγχρονες ανάγκες.

Η Λαϊκή Συσπείρωση Λοκρών χαιρετίζει τις αποφάσεις των συνδικάτων για συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 6 Μάη, ιδιαιτέρα την ομόφωνη απόφαση των σωματείων της ΛΑΡΚΟ για συμμετοχή στην κινητοποίηση των Φθιωτικών σωματείων στην Λαμία. Ο αγώνας τους όλο το προηγούμενο διάστημα αποτελεί φάρο για όλη την εργατική τάξη της πατρίδας μας. Όλοι μπροστά για να αντιπαλέψουμε την βάρβαρη αντιλαϊκή πολιτική αυτής και όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων. Το έχουμε χρέος σε μας και τα παιδιά μας.

Κα πρόεδρε
Η επιστολή αυτή ζητάμε να γνωστοποιηθεί στους συναδέλφους Δημοτικούς Συμβούλους, να καταγραφεί στα πρακτικά και να αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του Δήμου Λοκρών.
ΟΙ Δημοτικοί Σύμβουλοι της ΛΑΪΚΗΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗΣ ΛΟΚΡΩΝ
ΘΩΜΑΣ ΚΑΡΑΤΡΑΝΤΟΣ-ΧΡΙΣΤΟΣ ΛΥΓΔΗΣ

 

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: ” Άστεγος για μία μέρα” στις 17/12 !!! Μαζεύουμε τρόφιμα και φάρμακα για καλό σκοπό!

Για μία ακόμη χρονιά θα πραγματοποιηθεί η σημαντική  – και πρωτότυπη – δράση αλληλεγγύης και …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *