Τρίτη , 31 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Η Λαμία, είναι ο επόμενος σταθμός των Special Olympics Hellas!

Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος ξεκινούν προπονήσεις για άτομα με νοητική αναπηρία σε 2 αθλήματα

Στη Λαμία θα βρίσκονται τα Special Olympics Hellas, στο διάστημα 15 Δεκεμβρίου έως και 16 Δεκεμβρίου, για την έναρξη του Τοπικού Προγράμματος Special Olympics Λαμίας, που θα παρέχει εντελώς δωρεάν στα άτομα με νοητική αναπηρία της περιοχής, ευκαιρίες προπόνησης στα αθλήματα της ρυθμικής γυμναστικής και του στίβου και δυνατότητες συμμετοχής σε αγώνες και αθλητικές δράσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Το Τοπικό Πρόγραμμα SpecialOlympicsΛαμίας θα εγκαινιαστεί με την υπογραφή Συμφωνίας Συνεργασίας μεταξύ του Προέδρου των SpecialOlympicsHellas, Πρέσβυε.τ. κ. Διονύσιου Κοδέλλα, και του Δημάρχου της Λαμίας, κ. Ευθύμιο Καραΐσκο η οποία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου, στις 19:00, στο Δημοτικό Θέατρο Λαμίας.

Η Λαμία αποτελεί τον 16ο σταθμό του Αναπτυξιακού Προγράμματος των SpecialOlympicsHellas, που υλοποιείται με την πολύτιμη αρωγή του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, παρέχοντας σε άτομα με νοητική αναπηρίασε όλη την Ελλάδα, τη δυνατότητα να εξελιχθούν, ναενεργοποιηθούν και να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο, μέσω του αθλητισμού.Κύριος στόχος του Προγράμματος είναι η βελτίωση της ποιότητας ζωής των ατόμων με αναπηρία, η ανάπτυξη και η ενίσχυση δεξιοτήτων τους, καθώς η στήριξη της οικογενείας τους.

Η Ομάδα των SpecialOlympicsHellas έχει προγραμματίσει για το διήμερο μια σειρά επισκέψεων σε αθλητικές εγκαταστάσεις και φορείς ειδικής αγωγής και δομές υποστήριξης ΑμεΑ, μαζί με τον Συντονιστή και τους προπονητές που θα αναλάβουν το σημαντικό έργο να βοηθήσουν τους αθλητές να αναπτύξουν το σώμα και το πνεύμα τους μέσω του αθλητισμού.

Η επίσκεψη της Ομάδας θα επισφραγιστεί το απόγευμα της Πέμπτης 15/12, με την τελετή υπογραφής της Συμφωνίας Συνεργασίας με τον ΔήμοΛαμιέων.Παράλληλα, θα υπογραφεί Συμφωνητικό Συνεργασίας και με τον Πρόεδρο του Αθλητικού Πολιτιστικού Όμιλου Εν Κινήσει Λαμίας κ. Βασίλειο Γκούβα.

Μετά την υπογραφή των Συμφωνητικών,θα ακολουθήσουν Μουσικοχορευτικά Δρώμενα από τις Αθλήτριες Ρυθμικής Γυμναστικής των SpecialOlympicsHellas και του Εν κινήσει Λαμίας, τη Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Λαμίας, τους/τις μαθητές/-τριεςτου Ε.Ε.Ε.ΕΚ. Φθιώτιδας και το ΚΔΑΠ ΑΜΕΑ Δήμου Λαμιέων.

Τα Special Olympics Hellas, που ανήκουν στο Παγκόσμιο Κίνημα των Special Olympics, εδώ και 34 χρόνια συνεχίζουν απρόσκοπτα τον αγώνα για την ένταξη των ατόμων με νοητική αναπηρία στον αθλητισμό και στην κοινωνία, μέσα από πολυάριθμα καινοτόμα αθλητικά, εκπαιδευτικά και πολιτιστικά προγράμματα. Προγράμματα, τα οποία αγκαλιάζουν τους αθλητές των Special Olympics και τις οικογένειές τους, αποδεικνύοντας ότι τίποτα δεν είναι ακατόρθωτο όταν υπάρχει η θέληση και η δύναμη της ψυχής.

Ένα από αυτά τα προγράμματα είναι και το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα, με όραμα να δημιουργήσει ίσες ευκαιρίες για τα άτομα με νοητική αναπηρία, μέσα από τον αθλητισμό, και να συμβάλλει στην ομαλή ένταξή τους σε όλους τους τομείς της κοινωνίας. Στόχος του προγράμματος είναιη επέκταση των προπονητικών προγραμμάτων και των αγωνιστικών δυνατοτήτων και η ένταξη ακόμα περισσότερων ατόμων με νοητική αναπηρία, σε 21 επιπλέον πόλεις και στις 13 περιφέρειες της Ελλάδας, με δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Στο πλαίσιο του Αναπτυξιακού Προγράμματος τα Special Olympics Hellas έχουν ήδη ιδρύσει προπονητικά προγράμματα στις περιοχές: Άρτα, Ιωάννινα, Καλαμάτα, Κάλυμνος, Καστοριά, Κοζάνη, Κομοτηνή, Κως, Λευκάδα, Σκιάθος, Σπάρτη, Σύρος, Τρίκαλα, Τρίπολη, Σάμο… και τώρα και στη Λαμία!

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Λαμία: Στην Στ. Πελέκη, τη μητέρα του Ορφανοτροφείου, το Ανώτατο Παράσημο της Μητρόπολης Φθιώτιδας [ΦΩΤΟ]

Μία ξεχωριστή τιμή και αναγνώριση στην κα Στ. Πελέκη για το σπουδαίο έργο της στο …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *