Παρασκευή , 23 Φεβρουαρίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Η Nestlé Ελλάς στέκεται δίπλα στους κατοίκους της Θεσσαλίας και προσφέρει προϊόντα σε συνεργασία με την Τράπεζα Τροφίμων

Οι γιορτές των Χριστουγέννων αποτελούν μια περίοδο που χαρακτηρίζεται από την αγάπη, τη γενναιοδωρία και την αλληλεγγύη. Είναι η εποχή όπου η οικογένεια και οι φίλοι συγκεντρώνονται για να μοιραστούν στιγμές ευτυχίας και ζεστασιάς. Πέρα από τα δώρα και τις εορταστικές εκδηλώσεις, είναι σημαντικό να θυμόμαστε την πραγματική σημασία των Χριστουγέννων: το να δίνουμε απλόχερα και να προσφέρουμε στους άλλους την αγάπη και την υποστήριξη μας, ειδικά σε αυτούς που το έχουν ιδιαίτερη ανάγκη!

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο η Nestlé Ελλάς βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων της Θεσσαλίας που επλήγησαν από τις καταστροφικές πλημμύρες. Για το σκοπό αυτό η εταιρεία συνεργάζεται με την Τράπεζα Τροφίμων για τη διάθεση προϊόντων της εταιρείας προς στήριξη της τοπικής κοινωνίας.

Η Nestlé Ελλάς έχει επιλέξει να συνεργαστεί με την Τράπεζα Τροφίμων, η οποία από το 1995 μέχρι σήμερα, διαχειρίζεται δωρεές τροφίμων και παρέχει δωρεάν σε συσσίτια και ιδρύματα, για την υποστήριξη συνανθρώπων μας που έχουν ανάγκη. Στην χώρα μας λειτουργούν επτά Τράπεζες Τροφίμων που το 2022 διακίνησαν 2.172 τόνους προϊόντων για 112.000 ανθρώπους.

H συνεργασία των δύο οργανισμών μετρά πλέον δύο δεκαετίες. Η εταιρεία στηρίζει διαχρονικά το σημαντικό έργο του οργανισμού για την κάλυψη επισιτιστικών αναγκών. Όπως επισημαίνει ο Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Τροφίμων, Δημήτρης Νέντας: «Η Nestle Ελλάς μας δίνει κάθε χρόνο προϊόντα για να μπορούμε και εμείς να εξυπηρετούμε τους ανθρώπους που περιμένουν την βοήθειά μας. Ιδιαίτερα το 2023, ανεξάρτητα από την υπόλοιπη βοήθεια που μας παρείχαν, είχαμε προϊόντα από τη Nestlé, εμφιαλωμένο νερό, και άλλα είδη πρώτης ανάγκης για να μπορέσουμε να καλύψουμε τις ανάγκες των πλημμυροπαθών συνανθρώπων μας στη Θεσσαλία. Τρόφιμα τα οποία στείλαμε με τη βοήθεια της Τράπεζας Τροφίμων Θεσσαλίας, στην Καρδίτσα, τον Βόλο, τη Λάρισα αλλά και τα Τρίκαλα, τόσο τις πρώτες μέρες μετά τη φυσική καταστροφή για τις πρώτες άμεσες ανάγκες, αλλά και τους μήνες που ακολούθησαν μετά τις πρώτες αυτές δύσκολες μέρες».

Αυτή τη χρονιά, με την υποστήριξη της Nestlé Ελλάς, η Τράπεζα Τροφίμων θα προσφέρει σε πληγέντες στην Θεσσαλία 2 τόνους δημητριακά πρωϊνού Nesquik– δίνοντας προτεραιότητα στα παιδιά – και περισσότερες από 70.000 κούπες ελληνικού καφέ Λουμίδης Παπαγάλος– για τους μεγαλύτερους σε ηλικία συνανθρώπους μας – ποσότητες ικανές να καλύψουν ανάγκες για διάστημα ενός έτους.

Μιλώντας για την πρωτοβουλία ο Διευθύνων Σύμβουλος της Nestlé Ελλάς, Νίκος Εμμανουηλίδης, τόνισε: « Η πρωτοφανής καταστροφή που έπληξε φέτος τη Θεσσαλία έφερε τους συνανθρώπους μας αντιμέτωπους με σοβαρές προκλήσεις και δυσκολίες. Στη Nestlé Ελλάς πιστεύουμε πως σε περιόδους κρίσης, πρέπει να στηρίζουμε ο ένας τον άλλον, καλλιεργώντας έτσι την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο. Με αυτή μας την ενέργεια θέλουμε να προσφέρουμε τη στήριξη μας στους ανθρώπους της Θεσσαλίας, ειδικά στα παιδιά και τους ηλικιωμένους, και να διευκολύνουμε με τον τρόπο που εμείς μπορούμε την καθημερινότητά τους».

Είναι πράξεις σαν και αυτές που εναρμονίζονται πλήρως με το πνεύμα των εορτών και καταφέρνουν να φέρουν φως και χαρά σε εκείνους που το έχουν ανάγκη, ενώ παράλληλα ενισχύουν το πνεύμα της κοινότητας. Η συστηματική συνεργασία της Nestlé Ελλάς με την Τράπεζα Τροφίμων εδώ και είκοσι χρόνια σηματοδοτεί την προτεραιότητα που δίνει η εταιρεία σε κοινωνικές πρωτοβουλίες που μπορούν να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση σύγχρονων προκλήσεων, όπως είναι η επισιτιστική ανασφάλεια, και στην ευημερία των κοινοτήτων και ταυτόχρονα μας υπενθυμίζει τον σημαντικό ρόλο της αλληλεγγύης και της γενναιοδωρίας στη ζωή μας και στην κοινωνία γενικότερα.

www.newsbeast.gr

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Κάλεσμα της ΕΛΜΕ Καρδίτσας στο συλλαλητήριο για την Παιδεία

Η παιδεία αφορά όλο το λαό. Και είναι αλήθεια ότι είναι κοινή η αγωνία γονιών, …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *