Πέμπτη , 8 Δεκεμβρίου 2022
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Η παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Ανδρέα Γ. Ανδρουλιδάκη «Μνήμες Κατοχής. Ανοιχτές πληγές στον χρόνο» στη Λαμία

«Φίλοι του Μουσείου Εθνικής Αντίστασης και Σύγχρονης Ιστορίας Ρούμελης»

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση βιβλίου για τα μαρτυρικά χωριά, έκλεισε ο κύκλος των δράσεων του σωματείου μας για το 2021.

Σε συνεργασία με το Δήμο Λαμιέων, τα Γενικά Αρχεία του Κράτους – Τμήμα Γ.Α.Κ. Φθιώτιδας, τον Εκπολιτιστικό Σύλλογο Υπαταίων «Οι Αινιάνες» και την Πολιτιστική Ομάδα του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Σ.Ε.Π.Ε.) Φθιώτιδας, έγινε παρουσίαση της ποιητικής συλλογής του Ανδρέα Γ. Ανδρουλιδάκη «Μνήμες Κατοχής. Ανοιχτές πληγές στον χρόνο» (εκδόσεις Κάπα Εκδοτική) στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων.

Την παρουσίαση έκανε η Πρόεδρος του σωματείου Δρ Βασιλική Λάζου, ιστορικός – διδάσκουσα τμήματος Πολιτικών Επιστημών ΑΠΘ, τον συγγραφέα παρουσίασε ο Γεν Γραμματέας κ. Πάρης Φούντας, ενώ ποιήματα του βιβλίου απήγγειλαν οι εκπαιδευτικοί Κατερίνα Δουβλέκα και Γιώτα Γάκη.  Ο συγγραφέας κ. Ανδρέας Ανδρουλιδάκης μας επιφύλασσε και μια ευχάριστη έκπληξη, αφού μας παρουσίασε και απήγγειλε μια Ωδή που έγραψε για την ΛΑΜΙΑ. Η Ωδή αυτή κάνει μια διαχρονική αναφορά της ιστορίας της Λαμίας στο χρόνο, από τη μυθολογία και την ίδρυση της μέχρι και το Γοργοπόταμο!

Το πρωτότυπο παραδόθηκε στο κο Δήμαρχο Λαμιέων ως εκπρόσωπο της πόλης που φιλοξένησε την πρώτη παρουσίαση του βιβλίου του. Το σωματείο μας, τίμησε τον εκπρόσωπο του Ιδρύματος “Δεν Λησμονώ” κ. Γεώργιο Καραμάνο για την προσφορά του στην διατήρηση της Ιστορικής Μνήμης και την άριστη συνεργασία μας για αυτό το σκοπό.

Παράλληλα στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε έκθεση φωτογραφίας από τα μαρτυρικά χωριά και πόλεις στην οποία αποτυπωνόταν η βαρβαρότητα του φασισμού και ναζισμού σε όλο της το μεγαλείο. Έργα του παρουσίασε και ο ζωγράφος κος Βασίλης Προκόπος, ο οποίος παραχώρησε ένα απ αυτά που απεικονίζει την “μαυροφορεμένη γυναίκα” του Δίστομου στο Μ.Ε.Α Το σωματείο μας θα συνεχίσει να αγωνίζεται για την ανάδειξη της τοπικής μας ιστορίας και την διατήρηση της ιστορικής μνήμης κυρίως στη νέα γενιά που είναι η ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο με αξίες και ιδανικά.

Το Δ.Σ

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Φθιώτιδα: “Έφυγε από κοντά μας ένας εξαιρετικός άνθρωπος, συνάδελφος, φίλος και συνεργάτης”

Τον Δημήτρη Ράπτη αποχαιρετά το Περιφερικό Τμήμα Φυσικοθεραπευτών Φθιώτιδας Βοιωτίας Ευρυτανίας Φωκίδας του Πανελλήνιου Συλλόγου …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *