Ακολουθήστε μας στο facebook

Η “Περήφανη Πόλη” για την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων

Ανακοίνωση της παράταξης “Περήφανη Πόλη” σχετικά με όσα έγιναν στην συνεδρίαση (28/5/2024) του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαμιέων 

 

“Τα αδιέξοδα της δημοτικής αρχής, δεν θα τα επωμιστούν οι δημότες.”

 

Έχασε κάθε ίχνος ψυχραιμίας ο Δήμαρχος στη χθεσινή συνεδρί-αση του Δημοτικού Συμβουλίου, μη μπορώντας να απαντήσει στο μέγεθος των αποκαλύψεων και των στοιχείων που κατατέθηκαν, τόσο για τα όσα δήλωνε δημόσια το προηγούμενο διάστημα, όσο για τα οικονομικά του Δήμου. Αλλά πολύ περισσότερο για τα «χαράτσια» και τις αυξήσεις των τελών που θέλει να επιβάλλει στους Λαμιώτες.

Πρωτοφανή περιστατικά, απερίγραπτες συμπεριφορές, ωμές απειλές, πολλαπλές ειρωνείες, αγοραίες εκφράσεις, συνεχείς διακοπές, ξεσπάσματα που ξεπερνούν και τα όρια του πολιτικού παραληρήματος, ήταν το σκηνικό που δημιούργησε ο Δήμαρχος, τροφοδοτώντας μια εικόνα που παρόμοια δεν έχει υπάρξει στο Δημοτικό Συμβούλιο και τον Δήμο Λαμιέων.

Φαίνεται πως ο Δήμαρχος αντιλήφθηκε πολύ γρήγορα, ότι η λογική του «παραλάβαμε καμένη γη» είναι μια ξεπερασμένη και «ξύλινη» λογική, που οδηγεί σε αδιέξοδα.
Ωμά και κυνικά ομολόγησε ότι αφού δεν μπορεί να εξασφαλίσει χρήματα από το κεντρικό κράτος για να καλύψει τις ανάγκες του Δήμου, βρήκε τον δικό του τρόπο. Να πάρει τα χρήματα από τις τσέπες των Λαμιωτών, επιβάλλοντας αυξήσεις από 20% έως και 70%. Δεν άντεχε να βλέπει τα σχέδιά του να ανατρέπονται, και αποφάσισε να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη των Λαμιωτών, για να πάρει και το τελευταίο ευρώ.
Έφτασε στο σημείο να θέλει να επιβάλλει ακόμη και αναδρομικά «χαράτσια» στους αγρότες, ζητώντας αναδρομικές αυξήσεις για το 2023, στο νερό που κατανάλωσαν για να ποτίσουν τα χωράφια τους.
Καμένη γη το πλεόνασμα των €1.600.000 που αφήσαμε.

Ο Δήμαρχος έχασε την ψυχραιμία του, όταν κατέρρευσαν οι μύθοι που προσπάθησε να χρησιμοποιήσει για δήθεν «καμένη γη» που κληρονόμησε και αποδείχθηκε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι την 1η Ιανουαρίου 2024 που ξεκίνησε η δημοτική περίοδος, είχε ένα πλεόνασμα στα ανταποδοτικά τέλη που ξεπερνούσε το €1.600.000. Προσπάθησε να επιβάλλει παράνομα τα «χαράτσια» άμεσα, μέσα στο 2024, χρησιμοποιώντας μεγέθη και αριθμούς που δεν είχαν σχέση με την πραγματικότητα, αιφνιδιάζοντας και ανατρέποντας τον οποιονδήποτε προγραμματισμό των πολιτών. Όταν κατάλαβε ο Δήμαρχος ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να συνηγορήσουμε σε αυτήν τη λογική και ότι θα δώσουμε το δικό μας αγώνα, σε όλα τα επίπεδα, για να ανατραπούν όλες αυτές οι πρωτοφανείς πολιτικές δολιότητες ξεκίνησε τη συνήθη συμπεριφορά των απειλών και ειρωνειών.

Ως οφείλαμε εμείς, ως Δημοτική Παράταξη, τον καλέσαμε να προχωρήσει σε μειώσεις των δημοτικών τελών και όχι σε αυξήσεις.
Η δημοτική αρχή κατάλαβε πλέον, ότι δεν μπορεί να προχωρήσει με πολιτικά ψεύδη, με δόλιους τρόπους και με σκοπιμότητα.

Εμείς δεν πρόκειται να μείνουμε απαθείς και θα υπερασπίσουμε τα δικαιώματα των πολιτών, μπροστά σε μία λαίλαπα, που εγκαινίασε ήδη η δημοτική αρχή και αναδεικνύει την αδυναμία της να διαχειριστεί τη πραγματικότητα του Δήμου Λαμιέων.

Θα κινηθούμε θεσμικά με κάθε τρόπο και εξαντλώντας όλες τις δυνατότητες για να ανατραπούν τα «χαράτσια» που θέλει να επιβάλει ο Δήμαρχος.

Είμαστε παρόντες, δίπλα στους πολίτες να τους στηρίξουμε και στους υπαλλήλους του Δήμου που δοκιμάζονται και ταυτόχρονα στέλνουμε ένα μήνυμα στη δημοτική αρχή :

Είμαστε υποχρεωμένοι να υπερασπιστούμε τη νομιμότητα, τους πολίτες και κυρίως την κοινή λογική. Αν αισθάνεται πως η διοίκηση του Δήμου είναι ένα έργο βαρύ, που δεν μπορεί να το σηκώσει, δεν είναι ούτε λογικό, ούτε τίμιο να ρίχνει τις ευθύνες στους άλλους. Θα υποχρεωθεί εκ των πραγμάτων, κάποια στιγμή, να τις αναλάβει.

 

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Η θεατρική παράσταση  “Ο Μικρός Πρίγκιπας” στην Τραγάνα

  Η θεατρική παράσταση  “Ο Μικρός Πρίγκιπας”  θα παρουσιαστεί  στην πλατεία Κολιοφούτη στην Τραγάνα το …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *