Σάββατο , 4 Φεβρουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας συνεχίζει το έργο  του αναδασμού Ανατολικής Βίστριζας Ν. Φθιώτιδας

Στην επόμενη φάση της μελέτης αναδασμού Ανατολικής Βίστριζας, προχωρά η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, προκειμένου να ολοκληρωθεί ο αναδασμός που βρίσκεται ανατολικά του χειμάρρου και συγκεκριμένα στις αγροτικές περιοχές των Τοπικών  Κοινοτήτων του Δήμου Λαμιέων, Υπάτης (Αμαλώτας), Μεσοχωρίου, Βασιλικών, Ροδωνιάς,  Καρυάς, Συκά, Λυχνού καθώς επίσης και των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Μακρακώμης, Καστρίου και Αγ. Σώστη.

Τη σχετική σύμβαση, προϋπολογισμού 604.615,93 € από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014- 2020, υπέγραψε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός και με αυτήν προβλέπεται η συνέχιση του έργου του αναδασμού του αγροκτήματος στις προαναφερόμενες περιοχές. Μέχρι σήμερα, έχει εκτελεστεί η κατασκευή των εγγειοβελτιωτικών έργων εντός των κτημάτων 387 ιδιοκτητών, οι οποίοι  έχουν αποζημιωθεί για τις καλλιέργειες που εθίγησαν λόγω κατάληψης των έργων, με το ποσό των 1.512.770 €.

Ακολουθήστε μας  στο facebook

Συνολικά στο έργο, από την αρχή της εκτέλεσής του μέχρι σήμερα, έχουν γίνει εργασίες αξίας 5.166.608 € και έχει  κατασκευαστεί το 50% των ζωνών κατάληψης του έργου (που αντιστοιχεί σε 10.500 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης), το 44% του αρδευτικού δικτύου, το 20% του αποχετευτικού – αντιπλημμυρικού δικτύου και έχει παραχθεί το 60% των αδρανών υλικών οδοστρωσίας, εγκιβωτισμού των σωλήνων με άμμο και πλήρωσης των συρματοκιβωτίων με κροκάλα.

Προς ενημέρωση των ενδιαφερομένων, σήμερα, 16 Νοεμβρίου 2020 στη Λαμία, πραγματοποιήθηκε τηλεδιάσκεψη με τη συμμετοχή αιρετών, υπηρεσιακών παραγόντων και εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας.

«Χρηματοδοτούμε και επανεκκινούμε τον αναδασμό Ανατολικής Βίστριζας. Ένα έργο ιδιαίτερα σημαντικό για την οργάνωση και διαχείριση της αγροτικής γης σε περιοχές της ΔΕ Υπάτης του Δήμου Λαμιέων και του Δήμου Μακρακώμης. Ένα πάγιο αίτημα του αγροτικού κόσμου, μια κρίσιμη υποδομή που θα προσδώσει μακροχρόνια οφέλη στον πρωτογενή τομέα για την Π.Ε. Φθιώτιδας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στις Σπέτσες ο Μητροπολίτης Φθιώτιδας κ. Συμεών για την εορτή των Τριών Σπετσιωτών Νεομαρτύρων

Με λαμπρότητα τελέσθηκε το εσπέρας της 2ας Φεβρουαρίου 2023, ο Μέγας Τρισαρχιερατικός Εσπερινός για την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *