Τρίτη , 31 Ιανουαρίου 2023
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Η ψήφιση του Προϋπολογισμού 2022 του Δήμου Μακρακώμης και η χειριστική εξουσία

Δείτε το βίντεο της συνεδρίασης συνδυαστικά με τα αναγραφόμενα μας στο άρθρο για να αντιληφθείτε πως παίζεται το πολιτικό παιχνίδι και ποιο το αποτέλεσμα που όμως είναι δεδομένο…

Για τον Προϋπολογισμό του Δήμου Μακρακώμης, σύσσωμη η αντιπολίτευση – μείζονος και ελάσσονος- εξέφρασε την ίδια ακριβώς άποψη. Ότι πρόκειται για κατασπατάληση δημοσίου χρήματος.

Τόσο ο κ. Θύμιος Παπαευθυμίου όσο και ο κ. Ράμμος τόνισαν την μη ορθολογική κατάρτιση του Προϋπολογισμού του 2022 που ήταν το βασικό θέμα της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μακρακώμης στις 22/11/2021.

Ακολουθήστε μας στη σελίδα μας στο FACEBOOK

Αρχικά η εισήγηση του Προϋπολογισμού του 2022 έγινε από την αρμόδια αντιδήμαρχο πάνω στον οποία τοποθετήθηκαν επικεφαλής των παρατάξεων και Δημοτικοί Σύμβουλοι.
Ο κ. Παπαευθυμίου πρότεινε να ψηφίσουν αλλά να μειωθούν κάποιοι κωδικοί προκειμένου να διατεθούν σε άλλους – ποσό της τάξεως των 262.000€- ως ένας καλύτερος διαμοιρασμός και διαχείριση.
Φυσικά, η Δημοτική Αρχή δεν το δέχτηκε.

Ο κ. Ράμμος συνοπτικά έκανε λόγο για ένα αλαλούμ καθώς ο Προϋπολογισμός θα χρειάζεται συνεχώς αναμορφώσεις και οι κωδικοί θα γίνονται «μπαλάκι»…
Ειπώθηκε επίσης σχετικά με τα χρήματα που δίνονται σε αιρετούς και μισθωτούς προσπαθώντας να διερευνηθεί αν διοχετεύονται ορθολογικά.

Το μεγάλο δούλεμα – προς όλους – επίσης είναι αυτό που η Δημοτική Αρχή θέλησε να συμπεριλάβει στον Προϋπολογισμό του 2022, τον Δεκέμβριο του 2021 καθώς πληρώνονται το 2022 – ορθά μέχρι εδώ – αλλά επίσης συμπεριέλαβε και τον Δεκέμβριο 2022 που θα πληρώνεται το 2023! Βάζοντας έτσι στον προϋπολογισμό συνολικά 13 μήνες αντί για 12 και έτσι αυξάνουν το ποσό διαχείρισης. Η Δημοτική Αρχή ανταπάντησε σχετικά ότι δεν γνωρίζουν από λογιστικά ( προφανώς εννοούν τα λογιστικά τρικ….)

Στα παραλειπόμενα επίσης ήταν ότι όταν η Αντιπολίτευση είδε ότι δεν έγινε δεκτή η πρόταση της, – σύμφωνα με πληροφορίες θα κάνει ένσταση- και αποχώρησε από την συνεδρίαση. Ωστόσο δύο μέλη της Αντιπολίτευσης, – δείτε στο βίντεο- παρέμειναν και μάλιστα ψήφισαν τον προϋπολογισμό του 2022.

Κανένας εκ των δύο δεν ήταν από τους ανεξάρτητους συμβούλους. Δείτε πως δικαιολόγησαν την παραμονή τους στην συνεδρίαση και πως το αιτιολόγησαν…
Αυτά συμβαίνουν όταν η πλειοψηφία όλων των συμβούλων του Δ.Σ. δεν διαθέτουν επάρκεια σε αυτό που συζητούν… Και αυτό γιατί γίνεται, διότι λειτουργεί η εξουσία γενικότερα όπως ο κυνηγός με τα σκυλιά του….( Ο κυνηγός πότε καυχιέται ότι έχει έξυπνα, αποτελεσματικά και ακριβά σκυλιά; Όταν ακούνε και τηρούν αυτά που τους λέει και του φέρνουν θηράματα. Τότε μόνο λέγονται έξυπνα και πιστά σκυλιά… Έτσι και στην πολιτική εξουσία ο κάθε επικεφαλής, θέλει δήθεν έξυπνους και πιστούς ακόλουθους σαν τα σκυλιά του κυνηγού… Δηλαδή ότι τους λέει ο «αρχηγός» οι υπόλοιποι να το πράττουν). Η συνέπεια της τυφλής ανυπακοής έχει ως αποτέλεσμα τον μαρασμό σε όλα τα επίπεδα! Το δεδομένο είναι λοιπόν ότι ο υποτιθέμενος έξυπνος, είναι ο χαζότερος και σκάβει τον ίδιο του τον λάκκο…

Δείτε το βίντεο από την συνεδρίαση:

 

Δείτε ΟΛΑ τα νέα του  FONOGRAFOS.NET στο GOOGLE NEWS

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Γ. Οικονόμου: “Τεκμηριωμένο το σχέδιό μας για το πώς θα πετύχουμε ακόμα περισσότερα: Περισσότερα και καλύτερα για όλους”

Η (31/1/2023)  εισαγωγική  τοποθέτηση από τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ  και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου,  …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *