Παρασκευή , 1 Μαρτίου 2024
Breaking News
Ακολουθήστε μας στο facebook

Η συνάντηση του Χρ. Σταϊκούρα με τον Τούρκο ομόλογο του – Τα θέματα περί διμερούς συνεργασίας που συζητήθηκαν

 

Ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Χρήστος Σταϊκούρας συνάντησε και είχε εκτενή συζήτηση  σήμερα Πέμπτη 7/12/2023 τον Τούρκο ομόλογο του στα πλαίσια της επίσκεψης του Τούρκου Προέδρου Ρ.Τ. Ερντογάν στη χώρα μας.

Αναφέρφει σχετικά ο κ. Σταϊκούρας:

“Σήμερα (7/12/2023) συνοδευόμενος από τον Γ.Γ. Υποδομών κ. Κωνσταντίνο Μαγουλά και τον Γ.Γ. Μεταφορών κ. Γιάννης Ξιφαράς, είχα μία ιδιαίτερα παραγωγική συνάντηση με τον Τούρκο ομόλογό μου, κ. Abdulkadir Uraloğlu.

Κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα διμερούς συνεργασίας, κυρίως στον τομέα των μεταφορών. Μεταξύ άλλων, δόθηκε έμφαση στη σιδηροδρομική διασυνοριακή σύνδεση, την κατασκευή της διασυνοριακής οδικής γέφυρας Κήπων-Υψάλων και την πιθανή αναβάθμιση του πλαισίου συνεργασίας στο πεδίο των αερομεταφορών.

Τέλος, υπήρξε Κοινή Δήλωση/Διακήρυξη για επόμενη σύγκληση Τεχνικής Επιτροπής για τη δεύτερη γέφυρα στον Έβρο, που υπεγράφη από τον CEO της Εγνατίας Οδού Α.Ε. κ. Κουτσούκο και τον Τούρκο Αν. Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνσης Αυτοκινητοδρόμων της Τουρκίας κ. Selahattin Bayramçavuş.

Οι δύο πλευρές αναγνωρίζουν την πρόοδο των εργασιών στην κατασκευή δεύτερης διασυνοριακής γέφυρας στην περιοχή Κήποι-Ύψαλα, την οποία εποπτεύει η Εγνατία Οδός Α.Ε., και ανακοινώνουν την επόμενη συνάντηση τεχνικών επιτροπών και εμπειρογνωμόνων.”

Εγγραφείτε στο κανάλι μας στο You Tube

Δες επίσης

Στη Μεγάρχη, Τρικάλων το ποτάμι θυμίζει θάλασσα

Περνάει μέσα από το Διαλεχτό – Με το βλέμμα στο χωριό της Φωτάδας Με την …

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *